افشای جزییات جدید از پرونده ده‌ها میلیون دلاری

افشای جزییات جدید از پرونده ده‌ها میلیون دلاری
درحالی که موضوع “دکل گمشده نفتی” در هفته‌های اخیر بسیار مورد توجه رسانه‌های داخلی بوده است، به نظر می‌رسد پای رسانه های خارجی هم به این پرونده باز شده است.

خبرگزاری رویترز در گزارشی درباره “دکل نفتی گمشده ایران” نوشت: چهار سال پس از صرف ۸۷ میلیون دلار از سوی ایران برای خرید یک دکل نفتی که هیچ‌گاه به این کشور تحویل داده نشد، دلال این قرارداد ماجرا از زاویه دید خود تعریف کرده است.

متهم اصلی پرونده دکل نفتی گمشده ایران با بیان اینکه برای پیدا کردن دکل نفتی جنجالی سه میلیون دلار حق دلالی دریافت کرده، مدعی شد که در قضیه تحویل داده نشدن این دکل بی تقصیر است.

رویترز نوشت: رضا مصطفوی طباطبایی دلال خرید دکل نفتی گمشده که از سوی یکی از مقام‌های سابق ایران و برخی رسانه ها به سرقت بخشی از پول خرید دکل متهم شده، برای اولین بار در گفت‌گو با رویترز توضیحاتی را در این زمینه ارائه داده است. پرونده دکل نفتی طی چند ماه گذشته به تیتر نخست روزنامه‌ها، رسانه های اجتماعی و بحث اصلی در مجلس تبدیل شده است. وزارت نفت ایران در حال تحقیق است و رئیس مجلس از رئیس کمیسیون انرژی خواسته این موضوع را بررسی کند.

طباطبایی که هم اکنون در دوبی به سر می‌برد، به رویترز گفت که وی به طور رسمی متهم نشده، ولی ده‌ها میلیون دلار دارایی اش در ایران مسدود شده است.

براساس گزارش رویترز، حرف‌های طباطبایی که صحت آنها به ‌طور کامل قابل تایید نیست، راه‌های پیچیده دور زدن تحریمها توسط ایران را مشخص می‌کند. پس از توافق هسته ای ایران و غرب تحریم‌های آمریکا احتمالا تا اوایل سال آینده میلادی لغو خواهند شد که راه را برای حضور شرکت‌های نفتی خارجی در ایران همواره می‌کند.

به گفته این واسطه نفتی و رسانه‌های ایران، در سال ۲۰۱۱ اجاره دکل حفاری نفت توسط ایران به دلیل تحریم‌ها دشوار شد بنابراین شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران برای خرید یک دکل نفتی سراغ طباطبایی رفت.

طباطبایی که یک واسطه تجهیزات صنعت نفت در خلیج فارس است، گفت: وی یک دکل متعلق به یک شرکت رومانیایی موسوم به گروه خدمات نفتی(GSP) پیدا کرد اما به دلیل تحریم‌ها علیه شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، این قرار‌داد باید از طریق یک شرکت بازرگانی ثبت شده در ترکیه انجام می‌شد.

رادو پترسکیو مدیر ارتباطات شرکت رومانیایی می‌گوید: این شرکت طباطبایی را نمی‌شناسد. وی افزود: سخنان وی بی‌پایه و اساس هستند و اطلاعات ارائه شده از سوی این واسطه صحت ندارد.

پترسکیو گفت: شرکت رومانیایی GSP در گذشته دو دکل حفاری نفت در ایران داشته و پس از لغو تحریم‌ها به ایران باز خواهد گشت.

این در حالی است که طباطبایی مدعی شد: قیمت دکل نفتی ۶۷ میلیون دلار بود، اما شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران به دلیل اینکه برای دورزدن تحریم‌ها به پول بیشتری احتیاج بود پرداخت ۸۷ میلیون دلار را تصویب کرد.

وی مدعی شد: به دلیل تحریم‌ها، ایران پول کافی برای خرید این دکل را نداشت و به دلیل تاخیر در پرداخت‌ها، شرکت فروشنده قرار‌داد را فسخ کرد.

این در حالیست که بیژن زنگنه وزیر نفت ایران می‌گوید: اگرچه این دکل هرگز به ایران تحویل داده نشد، اما تهران ۸۷ میلیون دلار را به طور کامل پرداخت کرده است. اما زنگنه به این موضوع که پول‌ها کجا رفته اشاره نکرده است.

براساس این گزارش، برخی گزارش‌های رسانه‌ای در ایران حاکی از این است که این دکل نفتی هم‌اکنون در مکزیک فعال است.

طباطبایی مدعی شد: قرار بود به عنوان واسطه سه میلیون دلار دریافت کنم، اما بخش عمده پول به جیب افرادی که در آن زمان در شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی بودند رفت که در این قرار‌داد نقشی نداشتند.

“مراد ش” مشاور شرکت مهندسی و ساخت تجهیزات دریایی در روزهای گذشته در راستای تحقیقات قضایی درباره فساد احتمالی پیرامون این قرار‌داد بازداشت شد.

سخنگوی شرکت مهندسی و ساخت تجهیزات دریایی در تماس با رویترز گفت: سیاست این شرکت اجتناب از اظهارنظر درباره پرونده دکل نفتی است که در حوزه مسوولیت مدیریت کنونی آن نیست.

رییس وقت شرکت تاسیسات دریایی در زمان امضای قرار‌داد، ماه گذشته به روزنامه جمهوری اسلامی گفت: به دلیل تحریم‌ها تضمین تحویل دکل یا حتی ردیابی اینکه پول به کدام حساب‌ها می‌رود غیرممکن بود.

وی افزود: ما کارها را انجام می‌دادیم و امیدوار بودیم که خدا به ما کمک کند. شرکت بازرگانی ترکیه‌ای در واقع متعلق به طباطبایی بود که بخشی از پول دریافتی را برای خود برداشته است؛ اتهامی که طباطبایی اساسا آن را رد کرده است.

طباطبایی مدعی شد که وی در تمام جلسات بین شرکت تاسیسات دریایی، شرکت بازرگانی ترکیه‌ای و شرکت مالک دکل درباره قرار‌داد حضور نداشت و بنابراین نمی‌داند این پول به کجا منتقل شده است.

وزارت نفت ایران در حال تحقیق درباره‌ این قرار‌داد است و رییس مجلس از رییس کمیسیون انرژی خواسته که در این باره تحقیق کند. مقامات قضایی اعلام کرده‌اند که این پرونده در جریان است و چندین نفر تحت تحقیقات هستند.

طباطبایی در گفتگو با رویترز مدعی شد که بی‌گناه است و از سوی افرادی هدف قرار گرفته و قربانی شده است. وی از اشاره به نام این افراد خودداری کرد.

درباره نویسنده

7522مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین