«زلزله سیاسی» در انگلیس؛ «کوربین» به عنوان رهبر حزب کارگر انتخاب شد

«زلزله سیاسی» در انگلیس؛ «کوربین» به عنوان رهبر حزب کارگر انتخاب شد

جرمی کوربین امروز در رخدادی که برخی آن را «زلزله سیاسی» توصیف کرده‌اند، به عنوان رهبر جدید حزب کارگر انگلستان انتخاب شد.

خبرگزاری فارس: «زلزله سیاسی» در انگلیس؛ «کوربین» به عنوان رهبر حزب کارگر انتخاب شد

جرمی کوربین سیاستمدار جنجالی انگلیسی روز شنبه به عنوان رهبر جدید حزب کارگر انگلیس انتخاب شد.

انتخاب وی در حالی صورت می‌گیرد که از سوی رسانه‌های جریان اصلی و همچنین اغلب سیاستمداران انگلیسی مورد انتقاد شدید قرار داشت.

تعداد ۵۴۰ هزار و ۲۷۷ نفر می‌توانستند در این انتخابات شرکت کنند که از این تعداد ۴۲۲ هزار و ۶۶۴ نفر رای دادند. تعداد ۲۰۷ رای هم باطل بود. از این میان جرمی کوربین ۲۵۱ هزار و ۴۱۷ رای را در دور اول کسب کرد که معادل ۵۹.۵ درصد آرا بود و پیروز این انتخابات شد.

همچنین تعداد ۵۴۴ هزار و ۲۷۲ نفر برای انتخاب معاون رهبری حزب کارگر واجد شرایط شرکت در انتخابات بودند که از آن میان ۴۰۸ هزار و ۴۷۰ نفر رای دادند و ۳۷۴ رای باطله در ماین کل آرا وجود داشت.

در دور اول «تام واتسن» وانست ببا کسب ۱۶۰ هزار و ۸۵۴ رای بیشترین آرا را کسب کند اما از آنجایی که این تعداد رای از ۵۰ دررصد کمتر بود آخرین نامزد حذف و آرای وی توزیع شد ببدین ترتیب واتسن توانست ۵۰ درصد آرا را در دور دوم کسبب و به عنوان معاون کوربین انتخاب شود.

بسیاری روی کار آمدن کوربین را که به انتقاد شدید از سیاست‌های ریاضتی، حمله به دیگر کشورها و همچنین پیروی از آمریکا در سیاست خارجی مشهور است، به یک «زلزله سیاسی» در انگلستان تشبیه کرده‌اند.

زمانی که او در ژوئن امسال نامزد رهبری بر حزب کارگر شد، تقریبا کسی چندان وی را جدی نگرفت و کارشناسان سیاسی نیز شانس چندانی برای وی قائل نبودند.

با این حال انتقادات صریح او از جنگ عراق، مخالفتش با سیاست‌های ریاضتی و همچنین شکست سنگین حزب کارگر در انتخابات سراسری سال ۲۰۱۵ که به کناره‌گیری اد میلبند منجر شد، نهایتا کوربین را در صدر نامزدهای رهبری بزرگترین حزب مخالف دولت قرار داد، تا حزبی که زمانی به رهبر «تونی بلر» آغازگر جنگ خونین عراق بود، حالا در چرخشی ۱۸۰ درجه‌ای رهبری ضد جنگ را در رأس خود داشته باشد.

او همچنین از جمله حامیان فلسطین و منتقدان به حمله رژیم‌صهیونیستی به نوار غزه است و بارها در تجمعات گروه‌های طرفدار فلسطین شرکت و سخنرانی کرده است.

وی همچنین از مخالفان جدی تحریم‌های ایران بوده و بارها خواستار برداشته شدن تمامی تحریم‌های ایران شده است. او ژوئن سال گذشته در سفری به تهران، با مقامات ایران از جمله محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.

بعد از برگزاری انتخابات سراسری در انگلستان در ماه می سال جاری میلادی، وقتی حزب کارگر با اختلاف از رقیب خود یعنی حزب محافظه کار شکست خورد، رهبر پیشین حزب «اد میلیبند» از سمت رهبری حزب کارگر کناره‌گیری کرد.

بعد از آن بویژه در طول دو ماه اخیر رقابت انتخاباتی میان ۴ کاندید رهبری این حزب انگلیس ادامه داشت. یکی از نامزدهای رهبری حزب کارگر انگلیس، جرمی کوربین از نمایندگان مخالف جنگ در پارلمان انگلیس است.

وی پیش از این اعلام کرد که در صورت به‌دست گرفتن رهبری این حزب، بابت نقش کشورش در جنگ عراق عذرخواهی خواهد کرد. در زمان تجاوز سال ۲۰۰۳ بریتانیا و ایالات متحده به عراق و اشغال این کشور، دولتی از حزب کارگر و به نخست‌وزیری تونی بلر بر سر کار بود.

کوربین اخیرا گفته بود که زمان برای عذرخواهی از مردم انگلیس بابت فریب آنها و عذرخواهی از مردم عراق به‌خاطر رنجی که متحمل شده‌اند، گذشته است اما زمانی که او رهبر حزب کارگر شود، این عذرخواهی را انجام خواهد داد. وی از جمله ۸۴ نماینده عضو حزب کارگر مجلس عوام بریتانیا بود که در سال ۲۰۰۳ حاضر نشدند به جنگ علیه عراق رای مثبت بدهند.

همچنین کوربین مخالف شدید سیاست ریاضت اقتصادی دولت محافظه کار است، همواره با سیاست‌های جنگ طلبان انگلیس نیز ابراز مخالفت کرده است. وی شدیدا با مداخله نظامی انگلیس در افغانستان، در لیبی، در سوریه و در عراق مخالفت کرده بود که همین وجه تمایز این نامزد حزب کارگر با دیگر هم حزبی‌هایش است.

این کاندید ضد جنگ حزب کارگر چندی پیش درباره دلایلش برای مخالفت با جنگ  گفت: «نتیجه جنگ، پناه‌جویان هستند، نتیجه جنگ کودکان ما هستند که کودکی خود را از دست می‌دهند. نتیجه جنگ، مردمی هستند که قربانی می‌شوند. به نظر من قبل از اینکه جایی را بمباران کنیم باید به دقت فکر کنیم. آغاز هیچ جنگی با صلح نبوده است بلکه با مذاکرات سیاسی و در حمایت از آن مذاکرات صورت گرفته است. انتهای هر جنگی هم به یک توافق سیاسی ختم می‌شود.

در موضوع مبارزه با تروریسم کوربین در گفت‌وگویی ببا میدل ایست آی تصریح کرده بود دنباله‌روی از سیاست آمریکا را پیشنهاد نمی‌کند و گفته بود برای مبارزه با تروریسم «باید به جای این که قدرت نظامی باشیم، قدرتی برای حقوق بشر باشیم.»

این نامزد ضد جنگ رهبری حزب کارگر در این گفت و گو خاطر نشان کرد «به نظر من این اساس آن چیزی است که باید به آن پرداخت، به جای اینکه همواره به کاخ سفید گوش دهیم.»

در طول دو ماه گذشته رسانه‌های جریان غالب انگلیس پس از اعلام نامزدی وی و با قوت گرفتن احتمال انتخاب «جرمی کوربین» به رهبری حزب کارگر، به بهانه ارتباط وی با ایران تبلیغات گسترده‌ای را علیه وی که پیش از این مواضعی در حمایت از ایران و مردم فلسطین اتخاذ کرده، به راه انداختند.

روزنامه تلگراف در یادداشتی با اشاره به گذشته کوربین نوشته بود «مردی که احتمالا رهبر بعدی حزب کارگر خواهد شد، با نمایندگان انگلیسی “جیش المهدی” که تحت حمایت ایران و تحت رهبری مقتدا الصدر هستند، دیدار کرد.»

اخیرا دولت محافظه کار انگلیس در پی کسب اکثریت آرای پارلمان بری پیوستن به ائتلاف آمریکایی داعش در خاک سوریه است که با رهبری کوربین چنین دستاوردی برای کابینه دیوید کامرون سخت‌تر به دست خواهد آمد.

 

درباره نویسنده

7522مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین