نشست خبری سردار رادان از اوباش نبودن شاکیان مداح معروف تا خاوری
- یکشنبه 15 دی 1392 11:00
- خبری, عناوین روز
- 464891
- ثبت نظر
جانشین فرماندهی نیروی انتظامی امروز (یکشنبه) در نشستی خبری به پرسش های خبرنگاران در باره پرونده محمودرضا خاوری، حوادث جاده ای، محکومیت یک مدیر دولت دهم و موضوعات مختلف دیگر پاسخ داد و اعلام کرد که شاکیان مداح معروف اراذل و اوباش نبوده اند.
سردار احمدرضا رادان امروز در حاشیه ارتباط مستقیم مردم با مسوولین نیروی انتظامی در مرکز نظارت همگانی ناجا (۱۹۷) در یک نشست خبری، گفت: اخیرا پلیس کانادا در باره خاوری قول هایی داده تا وی را تحویل دهد. باید منتظر بمانیم و بیینیم این بار به قول خود عمل می کند؟
جانشین فرماندهی نیروی انتظامی در زمینه اظهار نظر پلیس اینترپل در مورد دستگیری محمود رضاخاوری با همکاری پلیس کانادا، گفت: آنچه برای اینترپل، وزارت امور خارجه و دستگاه قضا با مدارک و اطلاعات کافی ثابت شده، این است که خاوری در کانادا است هر چند که پلیس کانادا این مورد را نمی پذیرفت.
رادان اضافه کرد: با دراختیار گذاشتن اطلاعات کافی، ثابت کردیم که خاوری در کانادا به سر می برد و چنانچه پلیس کانادا نمی تواند وی را دستگیر کند پلیس ایران آمادگی دارد تا ظرف هفت تا ۱۰ روز وی را دستگیر کند.
**حوادث جاده ای
سردار رادان در بخشی دیگر از این نشست خبری با استمرار گشت های غیرمحسوس در جاده های کشور، امسال تلفات جاده ای به کمتر از ۱۸ هزار نفر می رسد.
وی اظهار کرد: تلفات جاده ای سال گذشته به بیش از ۴۸ هزار نفر رسید که سعی می شود تا این میزان در سال جاری به ۱۸ هزار نفر کاهش یابد.
سردار رادان درباره گشت های غیرمحسوس در بزرگراه ها، گفت: گشت های غیرمحسوس راهنمایی و رانندگی افزایش یافته چرا که باید رانندگان بدانند که نظارت وجود دارد.
وی با بیان این که در آینده موجبات نظارت تصویری بیش از گذشته فراهم می شود، افزود: نظارت غیر محسوس در زمینه راهنمایی و رانندگی جواب داد به گونه ای که سبب کاهش تلفات جاده ای شد لذا نظارت های تصویری در داخل و بیرون از شهرها استمرار می یابد.
رادان با اشاره به این که گشت های اطلاعاتی نیز همچنان ادامه دارد، گفت: در زمینه این گونه گشت ها تبلیغاتی انجام نمی شود اما بخشی از ماموریت گشت های امنیت اخلاقی در حوزه راهنمایی و رانندگی تعریف شده تا به رسیدگی مواردی بپردازند که افراد حجاب خود را رعایت نمی کنند.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی تاکید کرد: به گشت های اطمینان بخش غیرمحسوس راهنمایی و رانندگی و اطلاعات، خدشه وارد نشده بلکه افزایش نیز یافته است.
**استاندارد سازی رفتار پرسنل نیروی انتظامی
رادان در مورد برنامه های نیروی انتظامی در زمینه رفتار پرسنل نسبت به رسیدگی شکایات مردمی، گفت: از یک سال و نیم گذشته علاوه بر موضوع استاندارد سازی رفتار، همزمان با اجرای آن، طرح مکمل مکنا (مدیریت کیفیت نیروی انتظامی ) اجرا شد.
وی اظهار داشت: طرح مکنا موضوعاتی از جمله خوشایند سازی محیط کلانتری و پاسگاه ها، کوتاه سازی فرآیند انجام ماموریت و سرعت در رسیدگی به آن و تعالی در رفتار پرسنل و برخورد مناسب در اجرای به هنگام ماموریت ها را تحت پوشش قرار می دهد.
رادان ادامه داد: پیش از این به استان ها اعلام شده بود تا در یک کلانتری یا پاسگاه این طرح اجرا شود که بعدها به دستور فرماندهی نیروی انتظامی مقرر شد تا نیروی انتظامی استان ها در قالب نهضتی، این طرح را اجرایی کنند تا هزینه های کمتری به نیروی انتظامی وارد شود.
به گفته وی هم اکنون یک هزار کلانتری و پاسگاه در زمینه های انتظامی، راهنمایی و رانندگی تحت پوشش طرح مکنا قرار گرفته اند که تا پایان سال این طرح به نتایج قطعی رسیده و در سال آینده با هدف گذاری بیشتری اجرا می شود.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به این که مردم می توانند انتقاد و پیشنهادات خود را در زمینه رفتار پرسنل نیروی انتظامی از طریق ۱۹۷ اعلام کنند، افزود: در ابتدای راه اندازی ۱۹۷ میزان شکایات و انتقادات مردم بسیار بود اما هم اکنون این میزان کاهش یافته است.
رادان اظهار داشت: چنانچه سطح شکایت مردم از ماموران نیروی انتظامی پایین بود، مامور مربوطه توجیه می شود، در صورتی که این سطح آزار دهنده باشد برخورد انتظامی با فرد مامور صورت می گیرد اما وقتی سطح رفتار مامور نیروی انتظامی بسیار بالا باشد پرونده وی به سازمان قضایی ارجاع می شود.
** وضعیت دو پرونده
رادان در مورد دستگیری یکی از مدیران ارشد وزارت ارشاد همراه با پسرش در زمینه فساد مالی و اخلاقی وی ، گفت: باید پذیرفت که موضوع خبری فردی که حکمش صادر شده، تمام شده است.
جانشین فرماندهی نیروی انتظامی در مورد زورگیری از یکی از اساتید دانشگاه تهران، رسیدگی ویژه به این پرونده و پر اهمیت جلوه دادن آن نسبت به سایر موارد زورگیری، گفت: در پی زورگیری از یک استاد دانشگاه برای گرفتن تلفن همراه و مقاومت وی، این استاد دانشگاه با ضربه قمه افراد زورگیر دچار صدمه شده و به بیمارستان منتقل می شود.
رادان ادامه داد: ظرف چند روز آینده خبر های خوشی در این زمینه اعلام می شود و قوه قضائیه با افراد زورگیر برخورد می کند تا این برخوردها بازدارنده باشد.
وی اضافه کرد: علت رسیدگی به این پرونده ها اعلام وقوع جرم و شکایت است تا زمانی که افراد وقوع چنین جرائمی را اعلام و شکایت نکنند، نمی توانیم به این موارد رسیدگی کنیم از سوی دیگر برخی از موارد زورگیری بیش از سایر موارد بازتاب خبری دارند.
**ارسال پرونده تیراندازی یکی از مداحان معروف کشور به مراجع قضائی
جانشین فرماندهی نیروی انتظامی در ادامه گفت: پرونده تیراندازی اخیر یکی از مداحان معروف کشور در اتوبانی در تهران به مراجع قضائی ارسال شده است.
رادان با بیان این که این مداح مجوز حمل سلاح داشته است، افزود: برغم این که این فرد برای حمل سلاح مجوز داشته است با این حال پرونده وی تشکیل شده و به مراجع قضائی ارجاع شده که امروز یکشنبه نیز با حضور شاکی این موضوع رسیدگی می شود.
وی در پاسخ به این سووال که گفته می شود افرادی که همراه این مداح معروف بودند، جزء اراذل و اوباش بودند؟ گفت: تعریف مردم از اراذل و اوباش با تعریف هفت گانه پلیس در این زمینه متفاوت است.
رادان توضیح داد: براساس تعریف پلیس این افراد در زمره شاخص های اراذل و اوباشی که پلیس تعریف می کند، به شمار نمی روند.
وی اضافه کرد: متاسفانه افراد به برخی از موضوعات بیش از اندازه می پردازند در حالی که این موضوع بی جهت بزرگ شده و در حدی نبود که بزرگ جلوه داده شود.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی در پاسخ به سووال خبرنگاری مبنی بر این که آیا حمل سلاح از سوی مداح و استفاده از آن امری عادی است یا خیر؟، گفت: ماموران نیروی انتظامی توجیه شده اند که از سلاح های خود در آخرین مرحله و برای دفاع از خود استفاده کنند.
رادان افزود: بر این اساس این موضوع یک اصل است که به تشخیص افراد باز می گردد که در چه زمانی از سلاح استفاده کنند اما برای استفاده از آن باید جواب و توجیه داشته باشند.
**پرونده ۱۲۳ زورگیر و کیف قاپ
جانشین فرماندهی نیروی انتظامی در مورد تکمیل پرونده ۱۲۳ نفر از سارقان، زورگیران و کیف قاپان نیز، گفت: شاکیان این پرونده همچنان مراجعه می کنند به همین دلیل پرونده هنوز کامل نشده است اما اطمینان دارم با این تعداد، دستگاه قضا قاطعانه برخورد می کند.
رادان درمورد ساماندهی خوانندگان زیرزمینی گفت: قرار نیست موضوعی که جرم تلقی می شود، ساماندهی شود.
وی خاطرنشان کرد: فعالیت خوانندگان زیرزمینی، مجرمانه و مخفیانه است و چنانچه اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشیم برخورد کرده و در این زمینه با فردی تعارف نداریم.
رادان اضافه کرد: درصورتی که این خواننده ها مجاز باشند، رسیدگی نیاز نیست در غیر این صورت باید هر کسی وظیفه خود را انجام دهد و این افراد باید مجوز خود را از مراکز مربوطه دریافت کنند و نیروی انتظامی نیز راحت تر وظیفه خود را انجام دهد.
** درخواست وزارت بهداشت برای ارایه لیست داروهای قاچاق
وی در مورد درخواست وزارت بهداشت مبنی بر ارایه لیست داروهای قاچاق از سوی نیروی انتظامی گفت: منظور از در اختیار گذاشتن این لیست چیست؟ اگر می خواهند بدانند که قاچاق وجود دارد یا خیر؟ که خودشان می دانند وجود دارد چرا که در هر ماموریتی نماینده ای از سوی وزارت بهداشت با نیروی انتظامی همراه است.
رادان گفت: اعلام آمادگی می کنم که من و دفترم در خدمت مسوولان وزارت بهداشت و هر ارگان دولتی برای مقابله با پدیده قاچاق هستم.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی در ادامه در مورد برگزاری جلسات در هتل ها و سایر اماکن گفت: برگزاری جلسات در این گونه اماکن نیاز به اخذ مجوز دارد حتی اگر برگزاری این جلسات جنبه آموزشی داشته باشد.
وی اضافه کرد: چنانچه افراد برای اخذ مجوز مراجعه کرده باشند اما پلیس مخالفت کرده باشد، برگزاری جلسات غیر قانونی به شمار می رود.
رادان در مورد شفاف سازی این موضوع که برخی از خودروسازان رفتار پلیس را در اثر برآورده نشدن برخی از خواسته های آن ها اعلام می کند، گفت: ما به عنوان پلیس موظف هستیم تا حقوق مردم را پیگیری کنیم و اگر منظور برخی از این خودروسازان حقوق مردم است باید بگویم که با خوروسازان مشکل داریم.
** در راستای اجرای حقوق شهروندی با کسی تعارف نداریم
وی با بیان این که حقوق شهروندی در برابر تکلیف شهروندی معنا می یابد، گفت: این تکلیف برای همه است در این زمینه با کسی تعارف نداریم.
رادان گفت: خوروی اسکانیا چه خواسته ای از خواسته های نیروی انتظامی را باید برآورده می کرد که حال با برآورده نشدن آن خواسته ها بخواهیم با مسوولان دست اندرکار ساخت این خودرو برخورد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه اعلام می کنم که این مسوولان در تمام سایت های رسمی و غیررسمی مواردی را ادعا دارند، مطرح کنند.
رادان تاکید کرد: در جایی که پلیس مداخله می کند برای دفاع از حقوق مردم است و چنانچه مهلتی برای اصلاح امور به مسوولان خودروساز می دهد برای حفاظت از جان مردم است و به عنوان مثال در زمینه ایمنی ترمز و کیسه هوا به چندین خودروساز مهلت داده شد و آن ها مهلت خود را تمدید و در نهایت ایرادات را برطرف کردند.
جانشین فرماندهی نیروی انتظامی اضافه کرد: در جایی که یک خودروساز وسیله نقلیه مهلت می خواهد، نمی توانیم این مهلت را تمدید کنیم چرا که مهلت برای کشته شدن مردم معنا ندارد، وقتی فردی اقدام به خرید خودرو برای خود می کند حسابش جدا از مواردی است که خودرو به عنوان وسیله نقلیه عمومی مورد استفاده قرار می گیرد.
** نرخ جان مردم چقدر است؟
رادان با طرح این پرسش که نرخ جان مردم چقدر است؟، گفت: برخی خوروسازان وقتی اشکال در ساخت خودروهایشان ایجاد می شود، از مردم عذرخواهی کرده و اشکال وارده را برطرف می کنند اما برخی دیگر به جای عذرخواهی، عذر بدتر از گناه می آورند لذا اراده پلیس این است تا جایی که ممکن است از حقوق مردم کوتاه نیاید.
وی در مورد فیلترینگ برخی سایت ها نیز گفت: نظر پلیس نظر فرمانده نیروی انتظامی است و براین اساس یک نهاد و کمیته قانونی به این منظور براساس ماده ۲۲ قانون اسای مسوول رسیدگی به این گونه جرائم است و براساس این قانون کمیته ای متشکل از ارگان های مختلف با مسوولیت دادستان که مصدایق را اعلام می کند، تشکیل می شود.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .