ساخت نخستین ست جراحی «محافظ عصب فک» در جهان توسط یک متخصص ایرانی

ساخت نخستین ست جراحی «محافظ عصب فک» در جهان توسط یک متخصص ایرانی

یک متخصص ایرانی، برای نخستین بار موفق به ساخت «ست جراحی محافظ عصب فک» به منظور پیشگیری از آسیب‌رسانی به عصب در زمان جراحی فک تحتانی شد.
دکتر علی حسنی، متخصص جراحی دهان، فک و صورت درباره «ست جراحی» ابداعی خود گفت: بسیاری از مردم در پی از دست دادن دندان‌های کرسی فک تحتانی، دچار تحلیل شدید استخوان در نواحی خلفی فک تحتانی می‌شوند و در نتیجه هنگام کاشت دندان یا ایمپلنت با مشکل مواجه خواهند شد.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این که در داخل فک پایین ، یک عصب مهم وجود دارد که حس فک پایین، دندان‌ها و لب پایین را تامین می‌کند، افزود: حفظ این عصب دارای اهمیت اساسی برای تداوم حس این نواحی، به خصوص لبهاست.
وی افزود: با از دست رفتن استخوان فک در صورتی که قصد کارگذاشتن ایمپلنت را داشته باشیم، امکان آسیب رسیدن به عصب فک تحتانی وجود خواهد داشت و پیوند استخوان هم بخوبی جواب نمی‌دهد؛ بنابراین مجبور به جابجایی عصب دندانی تحتانی برای جایگذاری ایمپلنت هستیم.
دکتر حسنی گفت: از آن جهت که این جراحی ، یک جراحی بسیار تخصصی و حساس بوده و ریسک آسیب به عصب زیاد است ، نیاز به وسیله‌ محافظی بود تا جراح بدون آسیب‌رساندن به عصب فک،‌ قادر به انجام جراحی باشد؛ لذا اقدام به ساخت ست جراحی محافظ عصب فک تحتانی کردیم.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این ست جراحی شامل سه قلم اصلی محافظ عصب فک در زمان برداشت استخوان با فرز جراحی،‌ هوک نگهدارنده عصب، کورت مخصوص و یک رترکتور الاستیکی مخصوص جهت بیرون نگه داشتن عصب از استخوان حین جراحی است که باعث خواهند شد نه تنها استخوان فک در زمان جراحی حداقل آسیب را ببیند بلکه جابجایی عصب راحت‌تر و بدون آسیب به عصب صورت گیرد.
به گفته دکتر حسنی این وسیله ازآسیب عصب لب در حین جراحی جابجایی عصب جهت جایگذاری ایمپلنت و دیگر جراحی‌های مشابه در فک تحتانی جلوگیری می‌کند؛ عارضه‌ای که در صورت وقوع تا یک سال و گاهی مادام العمر بیمار را درگیر خواهد کرد.
وی با بیان این که ست جراحی طراحی شده که نمونه داخلی و خارجی هم ندارد،‌ تا کنون بر روی ۷۰ فرد در کشور مورد استفاده قرار گرفته و نتایج بسیار مثبتی داشته است، گفت: نتایج این کار تحقیقاتی در کتاب مرجع تخصصی جراحی دهان، فک و صورت «آسیب‌های عصب تریژمینال » دانشگاه ایلینویز شیکاگو آمریکا و کتاب مرجع «جراحی‌های پیشرفته فک و صورت » که در اروپا منتشر شده، به چاپ رسیده است.
همچنین مقاله تحقیقاتی این محقق تحت عنوان «Nerve Retraction During Inferior Alveolar Nerve Repositioning Procedure» در سال ۲۰۱۳ در ژورنال تخصصی انجمن ایمپلنتولوژی آمریکا(Journal of oral Implantology) منتشر شده است.
این طرح تحقیقاتی همچنین برنده جایزه بخش ابداعات و اختراعات نوزدهمین جشنواره تحقیقات علوم پزشکی رازی شده است.

درباره نویسنده

7522مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین