کارشناس محیط زیست : هورالعظیم قربانی نفت شد

کارشناس محیط زیست : هورالعظيم قرباني نفت شد

یک کارشناس محیط زیست با تاکید بر اینکه طرح‌های بیان‌زدایی غیرعلمی است و در کاهش گردوغبار نمی‌تواند موثر باشد، گفت: رعایت حق آبه تالاب‌های خوزستان بهترین راه‌حل بوده و رهاسازی پسآب نیشکر در آن‌ها، به نوعی عوام‌فریبی است.
محمد درویش در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، در رابطه با طرح‌های بیابان‌زدایی در خوزستان، اظهار کرد: طرح‌های بیابان‌زدایی که در خوزستان در حال انجام است غلط است و ما نباید بیابان زدایی کنیم؛ بیابان یک اکوسیستم است مثل جنگل؛ مرتع، تالاب و کوهستان و واجد یک تنوع زیستی خاص خودش است.
وی افزود: دربیابان‌ها یکسری گونه‌های خاص وجود دارد که اگر بیابان زدایی کنیم باید تمام این گونه‌ها از بین می‌رود و این غیرعلمی و نابودی یک اکوسیستم است.
این فعال محیط زیست با بیان اینکه در مورد اجرای طرح بیابان زدایی در خوزستان انتقاد جدی وجود دارد، گفت: به منظور تثبیت عرصه‌های بحرانی در خوزستان باید از گونه‌های بومی منطقه استفاده شود و نباید از گونه‌های غیر بومی مانند کهور آمریکایی یا پاکستانی استفاده کرد.
درویش افزود: زمانی‌که در ایران حدود یک هزار و ۸۰۰ گونه اندمیک یعنی گونه‌هایی که جز در ایران در هیچ جای دیگر دنیا رشد نمی‌کند چرا باید از گونه‌های وارداتی برای تثبیت عرصه‌های بحرانی استفاده کرد.
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع عنوان کرد: گونه‌های غیر بومی در رقابت تامین آب و خاک مورد نیاز خود گونه‌های بومی را حذف کرده و با خود آفت‌هایی را می‌آورند که ممکن است این آفت‌ها خسارت‌های جبران ناپذیری به محیط زیست بزنند.
درویش با اشاره به انتشار سفید بالک (مگس‌های سفید) در چند سال گذشته در فضای تهران، گفت: انتشار این حشره به این دلیل است که شهردار وقت یک نوع گونه‌ توت آمریکایی وارد فضای شهری تهران کرد و این گونه به همراه خود حشراتی را آورد که دشمن طبیعی نداشت و سبب وسعت انتشار آن شد.
وی با تاکید بر اینکه طرح بیان‌زدایی در کاهش گردوغبار نمی تواند موثر باشد، عنوان کرد: ممکن است این طرح‌ها در کوتاه مدت موثر واقع شوند اما نمی توانند پایدار باشند و اگر بخواهند بمانند گونه‌های دیگری را نابود می‌کنند.
درویش بیان کرد: در خوزستان برای اینکه بتوان گردوغبار را مهار کرد باید به سمت پرداخت حق آبه تالاب‌ها حرکت کرد اما مشاهده می‌شود برای اینکه اکتشافات نفتی در میدان آزادگان ارزانتر تمام شود بخش‌هایی از هور العظیم خشک می‌شود و برای مقابله با عرصه‌های ریزگرد درخت کاری می‌کنیم.
وی افزود: بهترین راه حل مشکل ریزگردها در خوزستان احیای تالاب‌هاست و اینکه پساب شور نیشکر و آب شور سدگتوند را در آن‌ها رها نکنیم؛ این فعالیت‌ها بامحیط زیست تناقص دارد و به نوعی عوام فریبی است.
درویش با بیان اینکه محیط زیست، وزارت نیرو و آب و برق خوزستان باید تلاش کنند تا حق‌آبه ۶ تالاب خوزستان پرداخت شود، گفت: تامین حق‌آبه تالاب‌ها به طرز قابل توجهی در شرایط زیست‌محیطی خوزستان موثر خواهد شد و بیش از ۹۰ درصد مسائل ریزگردها حل می‌شود اما ۱۰ درصد مابقی به حل مشکلات فرامنطقه‌ای برمی‌گردد.
وی با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد ریزگردهایی که ایجاد بحران می‌کنند و سبب می‌شود شاخص آلودگی ده‌ها برابر از حد مجاز برسد منشاء داخلی دارند، عنوان کرد: کانون این ریزگردها در منطقه هندیجان، تالاب‌های شادگان و هور العظیم، جاده اهواز- ماهشهر و مقداری از آنها مربوط به استان ایلام هستند.
درویش گفت: ریزگردهایی که خارج از کشور می‌آید در ارتفاع بالا حرکت می‌کنند و سبب نمی‌شود که شهر تعطیل، پروازها لغو و برق قطع شود؛ ریزگردهایی که در شهرهای اهواز، آبادان، خرمشهر، دزفول، ماهشهر و… بحران ایجاد می‌کنند منشاء داخلی دارد و ما نباید به نسبت درصد آنها را بسنجیم بلکه باید به نسبت اهمیت سنجیده شوند.

درباره نویسنده

7522مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین