در سه ماهه امسال ؛ ۷ هزار نفر وارد زندانهای خوزستان شده اند
- سهشنبه 4 تیر 1398 4:24
- خبری, عناوین روز
- 240068
- ثبت نظر
رئیس کل دادگستری خوزستان با اشاره به وجود ۱۱ هزار زندانی ثابت در زندانهای استان، گفت: متهمان سرقت، ۳۹٫۵ درصد جمعیت زندانیان را تشکیل دادهاند.
به گزارش ایسنا، فرهاد افشارنیا در نشست خبری که در دادگستری اهواز برگزار شد، با اشاره به عملکرد دادگستری خوزستان اظهار کرد: بر اساس آمار غیرهمتا، در سال گذشته ۷۶۱ هزار و ۸۳۹ فقره پرونده وارد دادگستریهای خوزستان شده است که در مقایسه با سال ۹۶ که تعداد پروندههای ورودی ۶۹۲ هزار و ۵۵۳ فقره بود، شاهد رشد ۱۰ درصدی ورود پروندهها به دادگستریهای خوزستان یعنی رشد دعاوی و اختلافات هستیم.
* رشد ۱۳ درصدی رسیدگی به پروندهها
وی افزود: در سال ۹۷، ۷۷۵ هزار و ۹ فقره پرونده در خوزستان مورد رسیدگی قرار گرفته است بنابراین ۱۳ درصد رشد رسیدگی به پروندهها را داشتهایم. همچنین حجم پروندههای مانده در دادگستری به میزان ۷ درصد کاهش یافته است.
رئیس کل دادگستری خوزستان با اشاره به لزوم تامین سلامت دستگاه قضایی، گفت: رئیس قوه قضاییه بر این امر تاکید کردند و فرایند دادرسی از حیث سلامت در حوزههای مختلف مورد اهمیت است. زمانی که پروندهای منتهی به صدور حکم شود، باید رأی قابل اطمینان صادر شود و شائبهای از دخالت، نفوذ و یا سوءاستفاده به ذهن مراجعین متبادر نشود.
افشارنیا ادامه داد: خوشبختانه هم نیروی انتظامی و هم دستگاه قضایی با ابزارهای نظارتی که در این زمینه حساس هستند، نظارت لازم را انجام میدهند. همچنین عواملی که ممکن است از بیرون و نه از درون دادگستری، در این زمینه دخالت کنند و خود را صاحب نفوذ یا مرتبط با مقامات قضایی و اداری دادگستری معرفی کنند، تحت مراقبت هستند که در این زمینه ۲۳۰ نفر کار چاقکن و دلال که خود را به نوعی ذینفوذ یا نزدیک به کارکنان و دستگاه قضایی معرفی میکردند تا از مردم برای دستیابی به خواسته خود، وجه نامشروع بگیرند، توسط اداره اطلاعات شناسایی و دستگیر شدند.
* کمبود قاضی در خوزستان
افشارنیا با اشاره به کمبودهای موجود در چارت سازمانی دادگستری خوزستان بیان کرد: دادگستری خوزستان در حال حاضر با ۳۲ حوزه قضایی اداره میشود که ۲۷ حوزه از این تعداد، در شهرستانها هستند. چارت سازمانی در بخش اداری شامل ۴ هزار و ۲۶۲ نفر نیرو است که متاسفانه یک هزار و ۵۳۵ هزار نفر از این جمعیت، در بخش اداری هستند. یعنی ۳۶ درصد چارت سازمانی ما توسط بخش اداری اشغال شده است.
وی افزود: این شرایط باعث فرسایش نیروها، بیماری، خستگی یا برخی مواقع بدرفتاری با ارباب رجوع میشود که این موضوع عمدتا ناشی از حجم کار زیاد و کمبود نیروی انسانی است و بخشی از آن طبیعی است. همچنین طبق چارت سازمانی در بخش قضایی باید یک هزار و ۳۴ قاضی داشته باشیم که تنها ۵۷۸ قاضی در اختیار داریم. قسمت بلاتصدی این بخش سازمان ۴۵۶ نفر است.
* وضعیت معیشت، از علل اصلی افزایش جرایم
رئیس کل دادگستری خوزستان با اشاره به پروندهها وارده به شورای حل اختلاف خوزستان گفت: در سال ۹۷، ۱۵۹ هزار و ۹۳۸ پرونده وارد شورای حل اختلاف خوزستان شده که ۱۵۹ هزار و ۳۹۴ پرونده از این تعداد مختومه شده است.
افشارنیا با اشاره به وضعیت جرایم در خوزستان گفت: وضعیت معیشت مردم میتواند یکی از علل اصلی افزایش جرایم باشد که این موضوع قابل پیشبینی بود. در جلسه شورای تامین که پس از افزایش نرخ ارز و کالا برگزار شد، پیشبینی شده بود که میزان دعاوی و جرم افزایش یابد و شاهد افزایش جرایم و دعاوی در کشور و خوزستان بودیم.
* افزایش آمار ورود زندانیان خوزستان
وی در خصوص تعداد زندانیان خوزستان تصریح کرد: حدود ۱۱ هزار زندانی ثابت در سطح استان وجود دارد. همچینن حدود ۲۸ هزار نفر به اتهامات مختلف در سال ۹۷ وارد زندان شدند.
رئیس کل دادگستری خوزستان گفت: در سه ماهه امسال نیز ۷ هزار و ۱۰ نفر وارد زندانهای خوزستان شدند که این آمار نسبت به بازه زمانی سال گذشته حدود ۱۳٫۵ درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: این آمار زندانیان در خوزستان در حالی است که ظرفیت زندانهای خوزستان حدود ۵ هزار نفر است. یعنی دو برابر ظرفیت، زندانی در زندانهای خوزستان وجود دارند و همه هزینههای آنها را پرداخت میکنیم.
* سرقت، نخستین جرم خوزستان
افشارنیا با اشاره به جرایم نخست حوزستان، گفت: سرقت نخستین جرم خوزستان است و بیشترین آمار زندانیان به دلیل جرم سرقت هستند. سرقت با ۳۹٫۵ درصد و مواد مخدر با ۲۰ درصد بیشترین آمار جمعیت زندانیان را دارند.
وی تصریح کرد: در مجموع ۴ هزار و ۲۲۵ نفر در زندانهای خوزستان به اتهام سرقت در زندانهای خوزستان به سر می برند که ۱۸ نفر از این تعداد زن و مابقی مرد هستند.
* بیشترین طیف سنی متهمان سرقت، ۲۶ تا ۳۵ سال
رئیس کل دادگستری خوزستان با اشاره به اینکه زندانیان زیر ۱۸ سال خوزستان ۴۸ نفر هستند، بیان کرد: طیف سنی زندانیان متهم به سرقت از ۱۸ سال تا بالای ۵۰ سال است.
وی عنوان کرد: همچنین بیشترین طیف سنی متهمان سرقت را ۲۶ تا ۳۵ سال با ۲ هزار و ۸۹ نفر تشکیل داده اند. یعنی در سن اشتغال، نیاز به پول و مسکن داشته اند. همچنین ۹۲۷ نفر از متهمان سرقت در سن ۳۶ تا ۴۵ سال هستند.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .