سازمان آب و برق خوزستان به تعهداتش عمل نکرد ؛ سهمیه آب آبادان کفاف مصرف شهر را نمیدهد
- سهشنبه 26 شهریور 1398 4:21
- اخبار استاني, خبری, عناوین روز
- 302497
- ثبت نظر
فرماندار ویژه آبادان با ابراز گلایه از سازمان آب و برق خوزستان گفت: این سازمان به تعهدش در تامین و تخصیص سهمیه آب پیش بینی شده برای آبادان از طرح آبرسانی غدیر عمل نکرده است.
به گزارش مهر، سید زین العابدین موسوی در جلسه بررسی مسائل شهرستان آبادان در حوزه کارکرد سازمان آب و برق خوزستان در محل سرسرای اجتماعات فرمانداری برگزار شد، با بیان اینکه آبادان یعنی آب، نهر، زهکش، نخل، تاسیسات آب و برق افزود: با توجه به بهره مندی آبادان از دو رودخانه عظیم اروند و بهمنشیر که بایستی از یک کشاورزی خوب برخوردار باشد متاسفانه از این نعمت بی بهره مانده و کشاورزی منطقه با چالش جدی مواجه است، آنچه که خدا به آبادان عطا کرده رودخانه های اروند و بهمنشیر است که نتیجه اش به وضوح در این شهر هویدا است، ما گلایه های زیادی داریم چرا که متاسفانه به رغم بهره مندی شهرستان آبادان از رودخانه های ملی و بین الملی اما در طی ساهای متمادی از آن ها به خوبی استفاده نشده است.
وی اظهار کرد: در زمان تصدی مدیرعامل سابق سازمان آب و برق خوزستان، وی در مقابل وزیر نیرو به ما قول داد که میزان ۱۲۰ هزار مترمکعب آب برنامه ریزی شده از طرح غدیر برای تابستان در اختیار آبادان قرار داده می شود که متاسفانه این وعده عملی نشد و حداکثر آبی که از طرح آبرسانی غدیر نصیب آبادان شد تنها ۶۳ هزار مترمکعب آب است در حال حاضر سهمیه آبی که در اختیار شهرستان آبادان قرار می گیرد از سهمیه آب شهرستان خرمشهر که جمعیت بسیار کمتری نسبت به آبادان دارد ۳۰ هزار مترمکعب کمتر است، خوشحالیم که سهمیه آب خرمشهر بیشتر شود اما نه به قیمت کاهش سهمیه آب آبادان از طرح غدیر.
فرماندار ویژه شهرستان آبادان تصریح کرد: شاید گفته شود که به سبب اربعین میزان سهمیه آب خرمشهر بیشتر شده است اما در این باره نیز اگر گذری رخ می دهد تا زائران به کربلا بروند، اطراقشان و ارتزاقشان در آبادان بیشتر از خرمشهر است ضمن اینکه ما در آبادان میزبان جمعیت زیادی از عراقی هایی هستیم که به قصد رفتن به زیارت مشهد و یا سایر شهرهای توریستی، دیدن اقوام و حتی خرید به اینجا می آیند و ماندگارند.
موسوی یادآور شد: سهمیه آب برای آبادان کفاف مصرف شهر را نمی دهد ضمن اینکه نیمی از همین آب به واسطه شبکه فرسوده آب هدر می رود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امسال ما در محاصره سیلی قرار گرفتیم که شناسنامه نداشت که اگر داشت وضعیت ما بهتر بود و شاید اقدامات سریعتر و مناسب تری را می توانستیم در این باره انجام دهیم تا کمتر خسارت ببینیم.
موسوی با اشاره به بروز مداکبر در اروندکنار افزود: طی ۲۴ ساعت مداکبر اروندکنار را درنوردید و هنوز نتوانستیم خسارتهای ناشی از آن را به اهالی پرداخت کنیم، از آنجائیکه احتمال بازگشت این پدیده جوی وجود دارد اما باز هم ما برای آن کاری نکرده ایم، نه شناسنامه ای برایش تشکیل شده و نه جلسه ای در این باره گرفته شده و شاید مسئولان استان اعتقادی به این موضوع ندارند، از همین جا اعلام می کنم اگر مداکبری اتفاق بفتد که خسارتش متوجه مردم اروندکنار باشد و این مد از طریق انهار شهر آبادان را نیز متاثر از خود کند، مقصرش مائیم که جلسه ای نگرفتیم و فکری در این بار نکردیم.
وی اظهار کرد: در شهرستان آبادان نهرهایی داریم که بایستی برای دهانه آنها فکری شود، در حادثه مداکبر که در اروندکنار رخ داد ما حتی بیل هم برای کار نداشتیم و این مشکل را ما در ناحیه بهمنشیر هم داشتیم.
فرماندار ویژه شهرستان آبادان با بیان دوباره این مسئله که به رغم وفور آب قول مدیرعامل پیشین سازمان آب و برق عملی نشد، تصریح کرد: ما به ۱۰۰ هزار مترمکعب آب به طور روزانه نیاز داریم که البته ۴۰ درصد از این آب به دلیل فرسودگی شبکه آب هدر می رود. موسوی یادآور شد: آبادان شهری بین المللی است و نیاز به توجه ویژه دارد و باید سهمیه آب شرب شهری و روستایی ما تامین و بهبود یابد.
وی گفت: در بحث زهکش ها ما ۱۱ نهر داریم که به گفته جهاد کشاورزی، هفت نهر به طور کامل لایروبی شده اند اما به عقیده ما تنها ۴۰ درصد کار در این نهرها به انجام رسیده و کامل نیست، باید گروهی برای بررسی موضوع و برنامه ریزی و پاسخگویی در این باره تشکیل شود، در این باره مردم مقصر نیستند.
موسوی با بیان اینکه مردم از زهکش های به عنوان نهر آب کشاورزی ستفاده می کنند، افزود: در رابطه با زهکش ها بخشی از کار مربوط به سازمان آب و برق خوزستان و بخشی دیگر مربوط به جهاد کشاورزی است که بایستی مشکلات حوزه هر دستگاه حل شود تا مردم بیش از این به دردسر نیفتند.
فرماندار آبادان با تاکید بر اینکه باید بر روی شاخص هایی که به کشاورزی مردم منطقه کمک می کند کار شود که متاسفانه تاکنون این کار نیز انجام نشده، اظهار کرد: در مقطع رودخانه بهمنشیر هم انتظارمان آن است که سد سلولی برای یک بار هم شده گشوده شود، به طور حتم حرکت طبیعی آب، فضایی را در بهمنشیر رقم می زند که شاید از زمان انقلاب تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است.
وی تصریح کرد: در این جلسه نتایج خوبی حاصل شد و برای اینکه مسائل مهمتری را نیز با حضور مسئولان در همین حوزه داشته باشیم شنبه هفته آینده با حضور استاندار و مدیران کل آبفا، آبفار، جهاد کشاورزی و سازمان آب و برق خوزستان جلسه ای را در آبادان برگزار می کنیم تا به شکل جدی تر مسائل را دنبال و تا حد ممکن حلشان کنیم.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .