سازمان آب و برق خوزستان : برای مهار سیلاب های احتمالی آماده ایم

سازمان آب و برق خوزستان : براي مهار سیلاب هاي احتمالی آماده ايم

مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به پیش‌بینی آغاز بارش‌های پاییزه در روزهای آینده گفت: سدهای خوزستان از ظرفیت کافی برای مهار سیلاب‌ها برخوردار هستند و خطری مناطق پایین‌دست سدها را تهدید نمی‌کند.
داریوش بهارلویی در گفت وگو با ایرنا درباره اطلاعیه شورای مدیریت بحران استانداری مبنی بر بارندگی در استان، اظهار داشت: هواشناسی استان از نیمه آبان تا نیمه آذر ماه بارندگی در استان را نرمال تا بیش از نرمال پیش‌بینی کرده که پیش‌بینی‌های سازمان جهانی هواشناسی، هواشناسی کشور و مرکز تحقیقات آب کشور نیز تقریبا با آن هم‌راستا است.
وی با بیان اینکه سدهای خوزستان برای پاییز از ظرفیت کافی برای مهار سیلابها برخوردار هستند تاکید کرد: هیچ نگرانی از بابت وقوع سیلاب‌های شدید در مناطق پایین‌دست سدها وجود ندارد.
بهارلویی اضافه کرد: پیش‌بینی بارش برای حوزه‌های آبخیز خوزستان و مناطق بالادست سدها نیز مشابه استان است و بارندگی نرمال و بیش از نرمال گزارش شده، که در این صورت نیز برای کنترل جریان‌های سیلابی در سدهای استان مشکلی نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: بر اساس پیش‌بینی‌های فعلی ۲۰ تا ۳۰ میلیمتر بارندگی خواهیم داشت که نگران کننده نیست.
بهارلویی با اشاره به اینکه سیلاب در رودخانه حاصل از بارش و خروجی سدها با آبگرفتگی شهری و روستایی کاملا متفاوت است، گفت: در برخی شهرها از جمله اهواز با اندک بارندگی، معابر دچار آبگرفتگی می‌شوند، در حوضه‌های میانی که در فاصله بین سدها قرار دارند نیز بارش‌های شدید می‌تواند به فعال شدن مسیل‌ها یا رودخانه‌های فصلی تولید رواناب و وقوع سیلاب‌های مقطعی منجر شود اما سیلاب‌های بزرگ بوجود نمی‌آورد.
به گفته وی احتمال وقوع سیلاب در بالادست سدهای استان که باعث آبگرفتگی اراضی شود، تقریبا صفر است.
وی افزود: میزان بارش‌ها به تنهایی بیان کننده وقوع و یا خطر سیلاب نیست، بلکه توزیع زمانی این بارندگی و شدت آن اهمیت ویژه‌ای دارد، از سوی دیگر به طور طبیعی بارش‌های اولیه حجم کمتری از رواناب تولید می‌کنند زیرا رطوبت خاک کم است و باران صرف نفوذ درخاک می‌شود.
مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان همچنین حجم خالی سدهای استان را برای کنترل سیلاب‌های احتمالی کافی دانست و گفت: در حال حاضر ۸.۷ از حجم سدهای استان خالی است که ۲.۱ میلیارد مترمکعب از آن مربوط به سد کرخه و ۱.۲ میلیارد آن مربوط به سد دز است.
وی در ادامه از شهروندان درخواست کرد: به شایعاتی که در فضای مجازی منتشر می‌شود توجه نکنند و اخبار را از منابع رسمی و اداره کل مدیریت بحران استانداری و سازمان آب و برق پیگیری کنند.
بهارلویی به ساکنان اطراف رودخانه‌ها نیز توصیه کرد: با وجودی که نگرانی از بابت وقوع سیلاب وجود ندارد، اما این افراد در زمان بارش از نزدیک شدن به رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری کنند.
بر اساس این گزارش مدیریت بحران استانداری خوزستان طی اطلاعیه‌ای نسبت به ورود اولین سامانه بارشی فصل پاییز درهفته جاری هشدار داده است. بر اساس این اطلاعیه سامانه بارشی ازغرب و شمال غرب به کشور ازبعدازظهر ۲۷مهر وارد استان شده و درروزهای پایانی هفته جاری تشدید می‌شود که با احتمال آبگرفتگی معابر، جاری شدن رواناب، مه آلودگی جاده‌های کوهستانی وسرمازدگی محصولات کشاورزی همراه است.
در این اطلاعیه ضمن آماده‌باش کامل واحدهای تابعه سطح استان و شهرستان و برقراری کشیک شبانه روزی، نسبت به اتخاذ تمهیدات لازم و اطلاع‌رسانی به شهروندان به ویژه روستاییان، عشایر، بیماران دارای مشکلات تنفسی و قلبی وعروقی، کشاورزان، دامداران، مسافران، رانندگان و افراد ساکن درمناطق مرتفع و محل‌های درمعرض خطر سیلاب و صاعقه و تندباد و سرمازدگی و مه آلودگی برای رعایت نکات ایمنی از جمله عدم تردد غیرضروری و خودداری جدی از تردد در مناطق مرتفع و پرخطر تاکید شده است.
بهار امسال در پی طغیان رودخانه های کرخه و کارون و دز، ۲۱ شهرستان تحت تاثیر سیلاب قرار گرفتند.
شورای مدیریت بحران خوزستان، از مرداد ماه امسال نسبت به وقوع سیل احتمالی در استان هشدار داده است.

درباره نویسنده

7522مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین