با حذف فلرها سهم استان در تولید ناخالص کشور بیشتر می‌شود ؛ نفت باید موجب توسعه و پیشرفت خوزستان شود

با حذف فلرها سهم استان در تولید ناخالص کشور بیشتر می‌شود ؛ نفت بايد موجب توسعه و پيشرفت خوزستان شود

استاندار خوزستان گفت: با حذف فلرها سهم خوزستان در تولید ناخالص کشور بیشتر می‌شود و می‌توان فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی را به مرحله اجرا درآورد.
به گزارش تسنیم ، غلامرضا شریعتی با حضور در آیین راه‌اندازی سامانه بهسوزی مشعل بدون دود واحد بهره‌برداری شماره ۲ اهواز بابیان اینکه بحث آلایندگی صنایع در خوزستان یکی از مسائل مهم کشور است، اظهارداشت: اهواز بزرگ‌ترین کلان‌شهر جنوب غرب کشور است که صنعت نفت و مخازن نفتی بدون اختیار ما اینجا احداث‌شده و بزرگ‌ترین مخزن نفتی ایران در این منطقه است.
وی با اشاره به اینکه باید زندگی مسالمت‌آمیزی میان صنعت نفت و مردم ایجاد کرد، افزود: ما نمی‌توانیم مردم را جابجا کنیم؛ از سوی دیگر نیز نمی‌شود مخازن نفتی را جابجا کرد پس باید همدیگر را تحمل کرده و به زندگی مسالمت‌آمیز در کنار یکدیگر رضایت دهیم.
استاندار خوزستان ادامه داد: نفت نباید انتظار داشته باشد که مردم در تنگنا بوده و شهر توسعه پیدا نکند؛ همچنین مردم نیز نباید انتظار داشته باشند که نفت توسعه پیدا نکند چراکه در نزدیکی شهرها است. هردو باید به‌گونه‌ای رفتار کنند که نیازها و درخواست‌های یکدیگر را پاسخگو باشند.
شریعتی بابیان اینکه اگر بخشی فکر نکنیم به یک تعامل مناسب می‌رسیم، عنوان کرد: باید به نحوی عمل شود که توسعه شهر و توسعه نفت همراه با یکدیگر دیده شود.
استاندار خوزستان درباره جمع‌آوری فلرها و گازهای ترش، بیان داشت: صنعت نفت اقدامات زیادی در این رابطه کرده و از نفت‌سوزی و گاز سوری جلوگیری به‌عمل‌آمده است. همچنین در سیل عظیمی که رخ داد هیچگونه فرآورده چاه‌های نفت آب رودخانه‌ها را آلوده نکرد، درحالی‌که سیل سال ۵۸ بسیاری از چاه‌های نفت را آسیب زد و محیط‌زیست نیز آسیب جدی دید.
وی با اعلام موافقت بانک سپه برای سرمایه‌گذاری در جمع‌آوری فلرها گفت: ۲۱ مهرماه بانک سپه به‌عنوان حامی پالایشگاه گاز بید بلند ۲ نامه نوشت و موافقت کرد که ۱،۱ میلیارد دلار از منابع مالی موردنیاز جمع‌آوری گازها را پشتیبانی می‌کند.
شریعتی افزود: در طول ۸ ماه گذشته کش‌وقوس‌های فراوانی برای اجرای طرح جمع‌آوری فلرهای نفتی داشتیم. بانک سپه در پالایشگاه گاز بید بلند ۲ حدود ۸۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده و پنج بانک دیگر نیز قرار بود ۹۰۰ میلیون دلار تأمین مالی کنند اما دقیقاً هنگام پایان کارها، بانک صنعت و معدن از کنسرسیوم خارج شد و پروژه را با فروپاشی مواجه کرد.
استاندار خوزستان گفت: خوشبختانه بانک سپه ۱۷۵ میلیون دلار سهم بانک صنعت و معدن را پذیرفت و چند روز پیش نامه آن به صندوق توسعه نوشته شد که کار آن در مدت یکی دو سال آینده انجام می‌شود.
شریعتی با تأکید براینکه می‌توان خوراک پتروشیمی‌ها را به جمع‌آوری فلرها تأمین کرد، افزود: اکنون برخی از پتروشیمی‌ها با ۵۰ یا ۶۰ درصد ظرفیت خود درحال کار کردن هستند چراکه خوراک کافی ندارند و مواد اولیه آن‌ها در فلرهای گازی سوزانده می‌شود.
وی تصریح کرد: با حذف فلرها سهم خوزستان در تولید ناخالص کشور بیشتر می‌شود و می‌توان فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی را به مرحله اجرا درآورد.

درباره نویسنده

7522مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین