معاون وزیر نیرو : حتما سیلاب تکرار میشود
- چهارشنبه 22 آبان 1398 5:57
- اخبار استاني, خبری, عناوین روز
- 300882
- ثبت نظر
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با بیان اینکه در کشوری که آب و هوای آن گرم و خشک است و همچنین تغییر اقلیم رخ داده است، قطعا مجددا سیلاب رخ خواهد داد، گفت: راهی به جزء همزیستی در سیل در کشور و خوزستان نداریم و باید از آموزههای جهانی در زمینه سیل عبرت بگیریم.
قاسم تقیزادهخامسی در همایش ملی “سیلاب ۹۸ – ۹۷ اگر تکرار شود” که در اهواز برگزار شد، با اشاره به سیل اخیر خوزستان، اظهار کرد: خوشبختانه سیل اخیر خوزستان هیچ خسارات جانی نداشت با وجودی که در سالهای قبل از احداث سدهای خوزستان، در یک سیل ۳ هزار نفر جان باختند.
وی افزود: سیلابها و همایشهای زیادی در سالهای اخیر برگزار و به کتابهای مفیدی برای دانشآموزان تبدیل شده است اما به ندرت نتایج عملی از این سمینارها استخراج شد. امیدوارم در پایان این همایش ملی حداقل یک آموزه عملیاتی استخراج شود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا بیان کرد: اگر حاصل این جلسه این باشد که دستگاههای اجرایی بتوانند از این آموزهها استفاده عملیاتی کنند، به هدف مورد نظرمان رسیدهایم.
تقیزاده خامسی عنوان کرد: قطعا این سیلاب تکرار خواهد شد و در کشوری که آب و هوای آن گرم و خشک و همچنین تغییر اقلیم رخ داده است، قطعا مجددا این اتفاق رخ خواهد داد. هیچ کس نمیتواند ادعا کند که سیل را پیشبینی میکند.
وی ادامه داد: تاریخ خوزستان نشان داده است که همیشه در خوزستان سیل رخ داده است و به همین منظور این سدها در خوزستان احداث شدهاند؛ بنابراین از همه کسانی که در احداث این سدها اقدام کردند، تشکر میکنم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تصریح کرد: راهی جزء همزیستی با سیل در کشور و خوزستان نداریم و باید از آموزههای جهانی در زمینه سیل عبرت بگیریم.
تقیزاده خامسی بیان کرد: کشورهای توسعه یافته تا سال ۱۹۲۷ تنها با سیلبند به مقابله با سیل میرفتند اما بعد از سیل میسی سیپی و کشته شدن ۵۰۰ نفر و خسارت یک میلیارد دلاری، این کار را به ارتش واگذار کردند. ارتش پس از بررسی نتیجه گرفت که سدها برای مدیریت سیلاب استفاده شوند.
وی ادامه داد: در سیل میسی سیپی، اهمیت هماهنگی در حوضههای آبریز نخستین آموزه بود ولی ما هنوز نهتنها از این کار استفاده نکردیم، بلکه در دهه گذشته با استانی کردن آبهای منطقهای، آن را به هم زدیم و اکنون به دنبال مدیریت یکپارچه حوضههای آبریز هستیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: در سال ۱۹۳۶ در یکی از نقاط جهان سیلی رخ داد و تعدادی از مردم کشته شدند که در پی این سیل، ضرورت تقویت مسئولیت دولت محلی به عنوان آموزه شناخته شد. همچنین در سیل ۱۹۵۳ اروپا که دو هزار و ۱۰۰ کشته و ۵۰۰ میلیون دلار خسارت بر جای گذاشت، آموزه ضرورت تعریف نقشها و مسئولیتهای روشن و افزایش کارایی سامانههای هشدار سیل مطرح و شناخته شد که ما هنوز در این دو مؤلفه گرفتار هستیم.
تقیزادهخامسی گفت: در سیل ۱۹۹۳ که به عنوان سیلاب قرن آمریکا از لحاظ اقتصادی معروف است و ۱۵ میلیارد دلار خسارت بر جای گذاشت مدیریت ریسک سیلاب به عنوان یک آموزه شناخته شد. همچنین سونامی ۲۰۰۴ آسیا در اقیانوس هند نیز ۲۳۰ هزار کشته و ۱۵ میلیارد دلار خسارت در پی داشت که آموزه آن، اهمیت هشدار حتی در کوتاهترین زمان ممکن بود.
وی ادامه داد: اکنون در سطح جهان مشاهده میکنیم که در مناطقی که سیستمهای هشدار وجود ندارد، به مردم آموزش دادهاند که در صورت مشاهده کوچکترین آثار سیل، سریعا این وضعیت گزارش داده شود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: درست است که سیل خوزستان بحران بود اما این بحران خوب بود و مدیرانی که درک بالایی دارند، از یک بحران، خوب استفاده میکنند و نمیگذارند بحران به مساله تبدیل شود.
وی بیان کرد: همچنین ارتش آمریکا در سال ۲۰۰۴ مدیریت تطبیقی را برای سیل توصیه کرد که این مورد بسیار مهم است و ما نیز باید در مدیریت تطبیقی بپذیریم که موضوع سیلاب میانبخشی است. در سیل تنها یک تا دو دستگاه مسئول نیستند و همانطور که دیدیم در سیل اخیر خوزستان، اگر همه دستگاهها پای کار نمیآمدند، سیل مدیریت نمیشد.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به تصمیمات افزایش خروجی سدها در زمان سیل خوزستان، تصریح کرد: برای افزایش خروجی سد کرخه از ۱۵۰۰ به ۲۰۰۰ متر مکعب بر ثانیه، بحثهای زیادی شد و مسئولان عالی رتبه زیادی توصیه کردند که سد کرخه تا تراز نهایی آبگیری نشود ولی ما ریسک را پذیرفتیم و این سد تا ۲۲۴.۵ متر آبگیری شد؛ اگر این اقدام انجام نمیشد، نصف اهواز زیر آب میرفت.
تقیزادهخامسی تصریح کرد: پیک ۸ هزار مترمکعب بر ثانیه در سیلاب اخیر کرخه بیسابقه بود اما در این شرایط بحرانی تعدادی از افراد عملکرد مدیران را زیر سوال میبردند، در حالی که باید مدیر در چنین شرایطی ریسک کند؛ این اقدام نشان میدهد این افراد هیچ چیزی از مدیریت ریسک نمیدانند.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .