استاندار خوزستان : احداث سد بختیاری به کنترل سیلاب کمک میکند!
- چهارشنبه 22 آبان 1398 6:00
- اخبار استاني, خبری, عناوین روز
- 286466
- ثبت نظر
استاندار خوزستان با تاکید بر لزوم اجرای پروژههای تکمیلی برای کنترل سیلابهای آینده در خوزستان، گفت: احیای نهر مالح، احیای مسیر قدیمی سد دز و احداث سد بختیاری در این زمینه تاثیرگذار هستند.
غلامرضا شریعتی در همایش ملی “سیلاب ۹۸_۹۷ اگر تکرار شود” اظهار کرد: انتظار میرفت مسئولین مختلف از این همایش استقبال بیشتری میکردند تا همان طور که از نامش پیدا است اگر این سیلاب تکرار شود، بدانیم چه اقدامی انجام دهیم؛ نه اینکه پس از وقوع سیل برای اقدامات تصمیم بگیریم. اگر از این همایش استقبال شود به کشور توسعه یافتهای تبدیل میشویم که از چنین اتفاقاتی جلوگیری میکنیم؛ نه پس از وقوع حادثه تصمیمات لحظهای اتخاذ شود.
وی افزود: در سیلاب بیسابقه ۹۸ – ۹۷ استان، استانداری خوزستان سه رویکرد و یا اولویت را در دستور کار قرار داد؛ اولویت اول ما تلاش جهت کاهش تلفات جانی بود و همواره در دستوراتی که از سوی دولت داشتهایم بر این امر تاکید شد. هدف ما این بود که شرایط مدیریت شود تا خطر و خسارات سیلاب به حداقل برسد.
استاندار خوزستان تصریح کرد: همچنین اولویت دوم ما پایداری سدها و پیشگیری از آسیب دیدگی و شکسته شدن سدها و مدیریت رهاسازی آب بود؛ به گونهای که پایداری و ایمنی سد و تاسیسات وابسته آن به خوبی حفظ شود. در صورت عدم اتخاذ چنین رویکردی، امکان رخ دادن اتفاقات ناگوار و غیرقابل کنترل وجود داشت و موجب خسارت بیسابقه میشد.
شریعتی ادامه داد: اولویت سوم ما نیز مدیریت ریسک بود. ما در مدیریت ریسک تلاش کردیم، پاییندست را مورد توجه قرار دهیم و رهاسازی آب تا حد امکان به گونهای باشد که کمترین خسارت مالی و زیربنایی را برای پاییندست ایجاد کند. در این زمینه نقش سدها برای جلوگیری از کنترل سیل در استان بر کسی پوشیده نیست.
استاندار خوزستان خاطرنشان کرد: بنابراین خدا را شاکریم که با همت سردار سازندگی، با ساخت سدها و با این حجم از سیلابها، تلفات و خسارتها به حد زیادی کاهش یافت، به نحوی که حتی یک فوتی ناشی از سیلاب در خوزستان نداشتیم.
شریعتی، با بیان اینکه سال آبی از مهر هر سال تا مهر سال بعد است، تصریح کرد: حجم سیلی که وارد خوزستان شد، نشاندهنده بزرگی موضوع است؛ آورد رودخانههای خوزستان در یک سال آبی نرمال ۲۸ میلیارد متر مکعب است در حالی که آورد رودخانههای استان تا پایان سال آبی گذشته، حدود ۵۲ میلیارد متر مکعب بود؛ بنابراین این شرایط، کار مدیریت آب را سخت کرد.
استاندار خوزستان گفت: بر اساس دستورالعملها باید بسیاری مناطق تخلیه میشدند اما سعی شد کمترین جابهجایی و تخلیه انجام شود و یک کار جهادی با مشارکت و همراهی همه دستگاههای اجرایی و نیروهای مسلح و مردم انجام شد. اقداماتی مانند پخش سیلاب و ایجاد دایک و انحراف آب انجام شد تا بتوانیم آن سه اولویت خود را در سرلوحه کار داشته باشیم و در واقع تلفات نداشته باشیم، سدها پایدار باشند، به زیرساختهای شهری آسیبی نرسد و خسارت کشاورزی هم به حداقل برسد.
وی ادامه داد: با وجود همه مشکلاتی که سیل برای ما داشته است، حجم زیادی از آبها به کانونهای ریزگرد هدایت شده و وضعیت این مناطق نیز بهبود یافته است. همچنین محیط زیست خوزستان با آبگیری تالابها، در نتیجه سیلاب اخیر وضعیت بهتری پیدا کرده و آب موجب احیای آنها شده است. همچنین این سیلاب موجب تجدید منابع آبهای سطحی، زیرزمینی و آبیاری جنگلها و تثبیت خاک شد.
استاندار خوزستان با تاکید بر لزوم اجرای پروژههای تکمیلی برای کنترل سیلابهای آینده در خوزستان، گفت: احیای نهر مالح در حوضه کارون میتواند کانال سیلاببر بسیار خوبی باشد و ما را بیمه کند. اگر مسیر قدیمی سد دز نیز احیا شود، این مسیر میتواند به عنوان یک کانال سیلاببر کمک و حجم زیادی از آب را هدایت کند. احداث سد بختیاری نیز میتواند قابلیت مدیریت سیل حوضه آبریز سد دز را بالا ببرد. در نهایت باید موضوع بیمه سیل هم برای جبران خسارت در بخشهای صنعتی، کشاورزی و زیربنایی در کشور جا بیفتد.
شریعتی تصریح کرد: همه دستگاههای اجرایی در خوزستان بسیج شدند تا وعدههای دولت در بحث بازسازی و نوسازی واحدهای آسیبدیده در سیلاب خوزستان محقق شود و دولت بتواند به وعدههای خود در این زمینه عمل کند.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .