شرایط کاهشی آورد آب مخازن سدها نگران‌کننده است ؛ زنگ خطر خشکسالی در خوزستان به صدا در خواهد آمد

شرایط کاهشی آورد آب مخازن سدها نگران‌کننده است ؛ زنگ خطر خشکسالی در خوزستان به صدا در خواهد آمد

مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه حدود ۸.۸ میلیارد متر مکعب ظرفیت خالی در مخازن سدهای استان وجود دارد، گفت: شرایط مخازن استان در حال حاضر با وضعیت بحران خشکسالی سال‌های گذشته فاصله دارد اما اگر روند آورد آب رودخانه‌ها به همین شکل تداوم داشته باشد، زنگ خطر برای خشکسالی در استان به صدا در خواهد آمد.
داریوش بهارلویی در خصوص وضعیت مخازن سدهای استان اظهار کرد: در حال حاضر شرایط مخازن سدهای استان به شکلی است که در مقایسه با شرایط طبیعی حدود ۲.۵ میلیارد متر مکعب شاهد کاهش آورد آب به مخازن این سدها هستیم.وی افزود: از ابتدای سال آبی تا کنون در شرایط نرمال و طبیعی باید آورد آب مخازن استان حدود ۹ میلیارد و ۱۰۰ متر مکعب باشد اما اکنون در این بازه زمانی فقط حدود ۶.۵ میلیارد متر مکعب آب وارد سدهای استان شده و نشان دهنده روند کاهشی مخازن آبی استان است. مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: ادامه داشتن شرایط کاهشی آورد آب مخازن سدهای استان نگران‌کننده است و از این رو مدیریت منابع آبی مهمترین اولویت سازمان آب و برق خوزستان برای کنترل این وضعیت است. بهارلویی در خصوص ظرفیت خالی مخازن سدهای استان عنوان کرد: در حال حاضر حدود ۸.۸ میلیارد متر مکعب از ظرفیت مخازن سدهای استان خالی است و این میزان خالی ظرفیت سدها برای مهار سیلاب‌های زمستانه کفایت می‌کند.
وی ادامه داد: اگر روند آورد رودخانه به همین شکل فعلی ادامه داشته باشد، بیش از دو برابر سال گذشته حجم خالی در مخازن سدهای استان برای کنترل سیلاب وجود دارد و جای نگرانی در این زمینه نیست. مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب معاونت مطالعات پایه سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان‌کرد: شرایط مخازن استان در حال حاضر با وضعیت بحران خشکسالی سال‌های گذشته در استان خوزستان فاصله دارد اما اگر روند آورد آب رودخانه‌ها به همین شکل تداوم داشته باشد، زنگ خطر برای خشکسالی در استان به صدا در خواهد آمد و در این زمینه بارش‌های اسفندماه امسال و فروردین ماه سال آینده نقش موثری در این موضوع دارند و امیدواریم شرایط خوبی در این زمینه برای استان رقم بخورد.
به گزارش ایسنا، استان خوزستان دو سال قبل با بحران خشکسالی مواجه شد. این بحران خشکسالی در خوزستان بسیاری از مردم شهرها را در بحث تامین آب شرب با مشکل مواجه کرد. همچنین بسیاری از کشاورزان خوزستانی به دلیل کمبود آب و همچنین افزایش EC آب، محصولات کشاورزی خود را از دست دادند و تعدادی از دام‌های دامداران نیز به دلیل نبود آب مناسب تلف شدند.

درباره نویسنده

7522مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین