خوزستانی ها مراقب شگردهای برخی نامزدهای انتخابات باشند ؛ وعده‌های پوچ و مردم فریب

خوزستاني ها مراقب شگردهاي برخي نامزدهاي انتخابات باشند ؛  وعده‌هاي پوچ و مردم فريب

مجلس شورای اسلامی رکن اصلی نهاد قانون‌گذاری در کشور ایران است که از نمایندگان منتخب مردم تشکیل شده‌ است. از آن‌جا که مصوبات مجلس شورای اسلامی در صورت تایید شورای نگهبان، برای اجرا به قوه مجریه ایران و قوه قضائیه ابلاغ می‌شوند، می‌توان به اهمیت مجلس و لزوم انتخاب نماینده اصلح توسط مردم، پی برد.
* هرگاه مجلس با انتخاباتی رقابتی شکل بگیرد، بیشترین کارایی را دارد
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: اگر فراز و فرود قوه مقننه را بررسی کنیم، می‌بینیم که هرگاه مجلس با آراء مستقیم مردم و با انتخاباتی رقابتی شکل گرفته، بیشترین کارایی خود را داشته است. به عنوان مثال در مجلس شانزدهم یا هفدهم زمانی که دکتر مصدق طرح ملی شدن صنعت نفت را مصوب کرد، بیشترین کنش و دفاع از حقوق شهروندان در این مجالس اتفاق افتاد. با توجه به اینکه جامعه ما استبداد زده بود، حاکمان در زمان پهلوی وقتی این گونه مجلس را می‌دیدند، به طرق مختلف تهدید و تقلب در انتخابات، سعی در کنترل مجلس و قوه مقننه داشتند. در اواخر حکومت پهلوی نیز تنها کسانی که صرفا عضو حزب رستاخیز بودند، می‌توانستند وارد مجلس شوند، بنابراین طبیعی است که در چنین شرایطی رقابت حذف می‌شود و عملا قوه مقننه کارایی خود را از دست می‌دهد.
* باید رقابت در انتخابات حفظ شود
اشرف‌پور بیان کرد: اگر باور داریم که مردم‌سالاری دینی و دموکراسی در کشور باید وجود داشته باشد، باید رقابت را نگه داریم چرا که رکن اصلی دموکراسی، رقابت است. باید دید کاندیداهای تائید شده از چند حزب و چند تفکر متفاوت هستند و چه تعداد سلیقه را نشان می‌دهند. برخی نمی‌خواهند بپذیرند، دیگری وجود داشته باشد.
* در انتخابات باید شفافیت وجود داشته باشد
وی با بیان اینکه مردم به این نتیجه رسیده‌اند که نیاز به قیم ندارند، ادامه داد: حضور در انتخابات بدیهیاتی از جمله دموکراتیک بودن را نیازمند است. دموکراتیزاسیون حداقلی دارد و آن هم انتخابات آزاد و پر رقابت است. باید در انتخابات شفافیت و داور ملی وجود داشته باشد، داور ملی باید از جریانات سیاسی بالاتر باشد. امیدواریم که به آرمان‌های ارزشمند انقلاب که مردم‌سالاری و دموکراسی است، بازگردیم و خواست مردم اولویت باشد نه خواست‌های جناحی و سیاسی.
* مردم گول عوام فریبی برخی از کاندیداها که وعده‌های اجرایی می‌دهند را نخورند
اشرف پور با بیان اینکه ماهیت مجلس قانون‌گذاری است اما اجرایی نیست، افزود: برخی از کاندیداها وعده‌های اجرایی می‌دهند که خلاف است چراکه در مجلس، نماینده وظیفه اجرایی ندارد. برخی از کاندیداها با وعده‌های اجرایی تنها مردم را فریب می‌دهند. خواسته ما این است که مردم گول این نوع عوام‌فریبی را نخورند چرا که این وعده‌ها جزو اختیارات نماینده‌ها نیست.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه نماینده باید خادم ملت باشد، تاکید کرد: به فرموده امام، یکی از مهم‌ترین وظیفه نمایندگان مجلس تعهد به خدمت است؛ یعنی یک کاندیدا که قرار است وکیل مردم شود باید متعهد به خدمت شود. مردم ولی نعمت مسئولان هستند اما اکنون دقیقا این موضوع وارونه شده است و گویا مسئولان ولی نعمت مردم شده‌اند. برخی پیش از آنکه نماینده شوند به مردم وعده می‌دهند و در میان مردم هستند اما پس از اینکه وارد مجلس می‌شوند دیگر با مردم در ارتباط نبوده و به راحتی در دسترس نیستند.
* مجلس از رسالت و کارایی اصلی خود دور شده است
وی با اشاره به اینکه کسی که به دنبال خدمت به مردم باشد در هر پست و مقامی که باشد به وظیفه خود عمل می‌کند، ادامه داد: متاسفانه برخی اشخاص با عوام فریبی و شعارهای دروغین مردم را فریب می‌دهند و به مجلس راه پیدا می‌کنند. وقتی مجلس کارآمد باشد وضعیت کشور این‌گونه نخواهد بود. اگر مجلس به وظیفه خود درست عمل کند، شاهد معضلات در کشور نیستیم. وجود مشکلات کنونی به این دلیل است که مجلس از رسالت و کارایی اصلی خود دور شده است. خواسته ما از نمایندگان این است که التزام در مصوبات را در مجلس تدارک ببینند. اگر یک مصوبه از مجلس خارج شود باید لازم‌الاجرا باشد. باید ساختار مدون مهیا شود و قوانین مصوب شده به اجرا در آیند.
* نمایندگان خوزستان در مجلس بسیار ضعیف عمل کردند
دبیر تشکل دانشجویی اسلامی فرارو دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول در خصوص عملکرد نمایندگان استان خوزستان گفت: نمایندگان خوزستان به ویژه اهواز در مجلس بسیار ضعیف عمل کردند و به رسالت اصلی خود که کارآمدی است، عمل نکردند. استان خوزستان منبع ثروت و یکی از شریان‌های اصلی کشور است اما در استان با کمبود امکانات مواجه هستیم که دلیلی جز بی‌کفایتی مسئولان را نمی‌رساند. در حق استان اجحاف شده است. مردم از آلودگی هوا، مشکلات فاضلاب، مشکلات امنیتی و بیکاری و … رنج می‌برند.
* باید حزب‌گرایی و قومیت‌گرایی را کنار گذاشت
وی گفت: بعدها نتیجه انتخاب خود را در جامعه خواهیم دید پس باید حزب‌گرایی و قومیت‌گرایی را کنار گذاشت و متقابلا مطالبه‌گر باشیم.
دبیر تشکل دانشجویی اسلامی فرارو دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول بیان کرد: اوضاع اقتصادی جامعه بد است، از نمایندگانی که به مجلس راه پیدا می کنند درخواست داریم با توجه به اینکه ناامیدی هم در جامعه رخنه کرده است، از نظر اقتصادی تدبیری بیاندیشند تا وضعیت جامعه بهبود یابد. محمدحسین ساکی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز گفت: جمهوری اسلامی ایران اصل تفکیک قوا را به صورت نسبی پذیرفته و جزو قانون اساسی است. در این تفکیک قوا، جایگاه مجلس به عنوان قوه مقننه، قانون گذاری است. برخلاف نگاه عامه‌ای که به مجلس وجود دارد که مجلس صرفا قانون‌گذار است، سه وظیفه اصلی برعهده دارد که شامل بررسی و تصویب جزئیات قوانین و نظارت بر حسن اجرای این قوانین که متاسفانه این وظیفه در دوره‌های اخیر بسیار کمرنگ شده است و متاسفانه بسیاری ناکارآمدی مجلس را به این دلیل می‌دانند. سومین وظیفه مجلس تعیین مسیر برای کشور است؛ یعنی دولت‌ها نیستند که این مسیر را مشخص می‌کنند بلکه وظیفه مجلس است.

درباره نویسنده

7522مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین