وقتی اعتماد عمومی خدشه دار می‌شود ؛ چقدر زود دم خروس بیرون زد

وقتی اعتماد عمومی خدشه دار می‌شود ؛ چقدر زود دم خروس بیرون زد

مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اهواز همگی در پاسخ به سئوالات و پافشاری خبرنگاران مبنی بر ارائه آمار صحیح و موثق درباره شیوع ویروس کرونا با چهره ای خندان عنوان می کردند: “به دنبال چه هستید؟ ما می‌گوئیم مورد مشکوکی مشاهده نشده؛ شما هم قبول کنید. اما چقدر زود دم خروس بیرون زد.
در شهر که قدم میزنی گویی گرد مرگ پاشیده شده، همه با ترس به هم‌نگاه می‌کنند، انگار تو را منشاء ویروس کرونا می‌دانند.از کنار هم که می‌گذرند، احتیاط می‌کنند که با هم برخورد نکنند تا خدایی ناکرده کرونایی نشوند. راننده های تاکسی و فروشندگان نیز کمتر صحبت می‌کنند و بیشتر تمایل دارند مردم از آنها دور شوند.
نزدیک بیمارستان ها که می‌شویم، اکثر مردم ماسک زده و دستکش پوشیده اند، امکان‌ ورود به بیمارستان رازی اهواز که‌ پیش تر به عنوان محل قرنطینه بیماران‌مشکوک به کرونا ویروس مشخص شده بود، وجود ندارد.
پس از انکارهای بیشمار دانشگاه علوم‌پزشکی جندی شاپور اهواز و مسئولان ذیربط مبنی بر عدم مشاهده موارد مشکوک به کرونا ویروس در استان، وزارت بهداشت کشور از ابتلای قطعی ۳ نفر، مرگ یک تن و بستری شدن ۲۳ مورد مشکوک به این ویروس در خوزستان خبر دادند و پس از آن، نطق مسئولان خوزستان باز شد و رئیس بیمارستان رازی اهواز از قرنطینه این‌ بیمارستان و ممنوعیت ورود افراد غیر از مشکوک به کرونا به آن خبر داد.
بیش از ۱۰ روز است که از پیگیری‌های مداوم جهت کسب آمار صحیح و موثق تعداد مبتلایان و موارد مشکوک به کرونا ویروس در خوزستان می‌گذرد و هر بار با چهره‌های خندان و آرام اعضای مدیریت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و دیگر مسئولان ذیربط مواجه می‌شویم.
در آخرین نشست خبری مسئولان این دانشگاه با اصحاب رسانه که دوشنبه ۵ اسفند ماه برگزار شد؛ همگی در یک کلام تاکید کردند هیچگونه مورد مشکوک از این ویروس در خوزستان‌ مشاهده نشده و البته اشاره کردند که ارائه آمار و اطلاعات در خصوص این ویروس در اختیار وزارت بهداشت است.
برخی از این افراد در پاسخ به سئوالات و پافشاری خبرنگاران مبنی بر ارائه آمار صحیح و موثق با چهره ای خندان عنوان کردند: “به دنبال چه هستید؟ ما می‌گوئیم مورد مشکوکی‌مشاهده نشده است. شما هم قبول کنید.
طبق گفته‌های مسئولان متولی وقتی هنوز کیت‌های تشخیص دقیق سازمان بهداشت جهانی به دستشان نرسیده بود و کیت های قدیمی در تشخیص این ویروس خطا داشته است، چگونه قاطعانه از نبود حتی یک‌مورد مشکوک در استان سخن می‌راندند و یک شبه ۲۳ مورد مشکوک، یک مورد فوت و ۳ مورد ابتلای قطعی به این‌ویروس در استان سبز می‌شود؟!
نکته قابل توجه اینجاست که اکنون صحبت از خدشه دار شدن اعتماد عمومی است که در پی پنهان کاری های اخیر به اوج رسید و اکنون با این شیوه اطلاع رسانی در خصوص کرونا ویروس در کشور به پایین تر حد خود نزول پیدا کرده و این یک علامت خطر بزرگ برای جامعه مدنی است.
شیوه اطلاع رسانی قطره چکانی در خصوص شیوع این ویروس در کشور موجب شده عده ای خطر آفرینی این ویروس را به باد تمسخر گرفته و جدی نگیرند و موجب شیوع بیشتر آن شوند و برخی نیز به علت عدم اعتماد به مسئولان، آمار دقیق را بیش از رقم‌های اعلام شده، تخمین زده، و موجب نشر ترس، واهمه و ناامنی در کشور شوند.
اما حال و روز این روزهای ما در برزخی عذاب آور است که نمی‌دانیم چه کسی راست می‌گوید و چه کسی دروغ؟! حرف چه کسی را باور کنیم؟
آنچه بیش از پیش در این روزها موجب وحشت عمومی شده، تنها ترس از کرونای ویروس چینی نیست، اضطراب ناشی از بی اعتمادی به کسانی است که برای اصلاح امور بر مسند نشسته‌اند و مردم نمی‌دانند مسیری که به تاخت در آن در حال حرکت هستند رو به بهشت است یا جهنم؟!
باید بدانیم و نگران باشیم که با این باور و تفکر ناشی از عدم صداقت و شفاف سازی با مردم، تا کجا می‌توانیم‌ به سلامت از بزنگاه‌های حساس عبور کنیم؟!/ ایلنا

درباره نویسنده

7522مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین