مقابله با دولت در راس امور بودن نیست ؛ اولین مجلس تا به امروز مجلسی با روند صعودی نبوده است
- شنبه 10 خرداد 1399 5:09
- خبری, عناوین روز
- 235303
- ثبت نظر
یک نماینده مجلس دهم با بیان اینکه در راس امور بودن مجلس به معنای مقابله با دولت نیست گفت: صادقانه بگویم مجلسی که از همین الان به گذشته بدون شاخصگذاری دقیق به حمله میکند قطعا یکی از ضعیفترین مجالس کشور خواهد شد. عبدالکریم حسینزاده درباره اینکه برخی از منتخبان مجلس یازدهم، عملکرد مجلس دهم را منفی ارزیابی و عنوان میکنند که این مجلس در رأس امور نبوده است، گفت: ابتدا باید مشخص کنیم تعریف ما از مجلس در رأس امور چیست؟ آیا مجلسی است که باید در درگیری و تقابل کامل با دولت باشد و یا اینکه بهترین خروجی را از خودش نشان دهد و تصمیمگیریهایش همسو با مطالبات مردم باشد.
نماینده مردم نقده و اشنوبه در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: دوستانی که مجلس دهم را به دلیل آنکه در تعامل با دولت موضوعات حل کرد و مقابل آن نایستاد امروز مورد انتقاد قرار میدهند، در مجلس نهم هم بودند، آن روز هم روش مدیریتی همان بود که امروز در مجلس دهم بوده است و هیچ تفاوت کارکردی و رویکردی نداشته، چرا آن زمان برایشان سوال نشد که مجلس عرضه و توان ندارد که به رأس بازگردد، جالب است آن روزها خودشان هم پذیرای سیاست جاری و ساری مجلس نهم بودند.
وی ادامه داد: میگویند مجلس دهم در اختیار اصلاحطلبان و دولت اعتدالی بوده است و به همین دلیل خروجی نداشته است و بعد هم میگویند رویکردها در این مجلس به جای اینکه اقتصادی و معیشتی باشد، سیاسی بوده است. خود همین حرفها، تحلیلها و نگاهها یک زاویه دید سیاسی است و بیطرفانه نیست.
رئیس فراکسیون حقوق شهروندی مجلس دهم ادامه داد: مثالی میزنم در مجلس هفتم آقای حداد عادل رئیس مجلس و آقای احمدینژاد رئیسجمهور بودند، در آن زمان هم بسیاری از تصمیمات که در آن جا گرفته شد، توسط خود دولت اجرایی نشد. آن روزها گفته شد یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی برای گازکشی روستاها برداشته میشود که انجام نشد.
وی ادامه داد: یا ابتدای مجلس هفتم که ابتدایش با دولت آقای خاتمی بود و طرحی را تصویب کردند با عنوان «هدیه مجلس به مردم» که قیمت ثابت بماند چه شد؟ همین مصوبه نرخ تورم را از ۱۴ درصد به ۲۴ به ۲۵ درصد رساند.
حسینزاده با بیان اینکه ما نمیتوانیم یک پدیدهای را در جامعه بدون در نظر گرفتن شرایط زمانی خودش تحلیل کنیم و باید بدانیم مجلس دهم در چه شرایطی به وجود آمد، عنوان کرد: من از مجلس نهم تا به امروز در مجلس هستم در این ۸ سال درصد تخصیص اعتبارات عمرانی در کمترین میزان و مقدار خودش بوده است. از سال ۶۲ تا سال ۹۱ تخصیص اعتبارات را بررسی کردم، دورههایی درصد تخصیص اعتبارات ۹۰ درصد بود اما امروز حتی به ۳۰ درصد هم نرسیده است!
وی ادامه داد: مجلس دهم هنگامی روی کار آمد که ما در تحریم بودیم، آمریکا از برجام خارج و تحریمها بیشتر شد از یک سو نتوانستیم نفت بفروشیم و از سوی دیگر قیمتش به ۱۰ دلار رسید، اعتراضات سالهای ۹۶ و ۹۸ مشکلات عدیدهای برای کشور پیش آورد. مجلس چه تصمیمی باید میگرفت که ارکان کشور دچار چالش اساسی نشود و مدیریت کشور پیش برود؟ دوستان این معادلات و وضعیت را مورد توجه قرار نمیدهند و بر نگاههای سیاسی تمرکز میکنند.
این عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان غربی ادامه داد: امروز مشاهده میکنم برخی از منتخبان مجلس یازدهم مسئله آزادی بیان و آزادیهای اجتماعی را عنوان میکنند و میگویند در اولویت است؛ به هیچ عنوان نیاز نیست این عزیزان احساس نیاز کنند که این مسائل در اولویت قرار دارد؛ چراکه قانون اساسی این مسائل را در اولویت قرار داده است و حق و حقوق ذاتی مردم دانسته است. وی با بیان اینکه اشخاصی که خود را انقلابی معرفی میکنند، به جناح مقابل برچسب میزنند گفت: تازگیها یک جرم انگاری جدیدی در کشور در حال شکلگیری است. به نام اصلاحطلبی یا رفرمیسم که یک بینش سیاسی است. حسینزاده گفت: این اشخاص با صحبتهای انقلابی میخواهند بر اعتبار و ارزشها بیافزایند در حالی که ارزشها با میزان تعهد به قانون اساسی و قوانین کشور شکل میگیرد. وی ادامه داد: مجلس هفتم و هشتم و دولت نهم و دهم اصولگرا را داشتیم و دیدیم که زیر پا گذاشتن قانون، دور زدن قوانین و قانون گریزی اتفاقا در این دوران در کشور بیش از هر زمانی رخ داد که برزگان این جناح اعلام برائت از این جریان کردند. وی ادامه داد: وظیفه مردم نظارت بر اجرای دقیق قانون اساسی است. اصلا فصل سوم قانون اساسی فصلی است که هیچ کس نمیتواند در آن خدشه وارد کند؛ حالا به میل خودشان عدهای دوست داشته باشند حرف بزنند و یا حرف نزنند، منتقد باشند و یا نباشند یا بیایند بگویند اینها دغدغه ما نیست! دغدغه مجلسی اگر قانون اساسی نباشد، نوع رویکردش را برای آینده مشخص کرده است.حسینزاده گفت: شنیدم برخی منتخبان مجلس یازدهم در شعارهایشان مباحثی مانند مجلس انقلابی و جهادی مطرح میکنند، یکی از مواردی که در مجلس دهم با آن رو به رو شدیم، تشکیل شورای سران قوا بود، این شورا برای اینکه در آن دوران بحرانی وضعیت کشور را به پیش ببرد تشکیل شد، مجلس چه کاری میتوانست انجام دهد؟ وی ادامه داد: صادقانه بگویم مجلسی که از همین الان به گذشته بدون شاخصگذاری دقیق به حمله میکند قطعا یکی از ضعیفترین مجالس کشور خواهد شد.
نماینده سابق مردم نقده و اشنویه تاکید کرد: پشتوانه واقعی هر مجلسی مردم هستند و ظرفیتهای بالای گفتوگوهای مختلفی که میتوانند وارد آن شوند اگر مجلس بخواهد همین طور یک سویه به موضوعات نگاه کند؛ موضوعات را حزبی، سیاسی و دستهای نگاه کند و خودش را در وضعیت رقابتی قرار دهد و معیارش برای در رأس امور قرار گرفتن و تقابل با دولت باشد، قطعا موفق نخواهد شد. وی تاکید کرد: مجلس این حس را نداشته باشد که دیر آمده و زود بخواهد برود، ابتدا وضعیت کشور را بررسی کنند و بر اساس آن تصمیم بگیرند و در پایان مجلس یازدهم بگویند در چه وضعیتی بودند.
حسینزاده گفت: آن چیزی که من متوجه شدم از مجلس اول تا به امروز مجالس ما روند رو به صعودی نداشتند مجلس یازدهم را در همین مسیر میبینم، تا این که رویکرد علمی، شاخصپذیر، دقیق و منصفانه و اخلاقی داشته باشد.
وی در پایان گفت: معتقدم این دوستانصبر کنند رسما کار نمایندگی را آغاز کنند بعد ببینند میتوانند کاری از پیش ببرند یا خیر، اینکه امروز ارزشها را وام و یا گروگان بگیرند که درست نیست باید دید عملکرد و فعالیتشان در نهایت چیست.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .