وضعیت فعلی رودخانه کارون بسیار بغرنج است
- چهارشنبه 30 مهر 1393 12:29
- خبری, عناوین روز
- 438444
- ثبت نظر
مهدی قمشی ظهر امروز در نشست علمی کنفرانس رودخانه کارون، اظهار کرد: ما که بهرهبردار رودخانه کارون هستیم باید آن را برای آیندگان نگه داریم.
وی با اشاره به اینکه تمدنها عمدتا در اطراف رودخانهها شکل میگیرند و این امر وابستگی بیش از حد بشر را به این منبع خدادادی نشان میدهد، افزود: در تاریخ نیز ذکر شده که حتی زوال تمدنها با خشکسالی صورت گرفته است.
قمشی گفت: در عصر حاضر پدیدههای دیگری از قبیل رشد جمعیت و توسعه زندگی، نیاز ما را به افزایش تقاضای آب منجر شده که این موضوع تنها به افزایش جمعیت محدود نمیشود بلکه توسعه زندگی نیز سبب افزایش نیاز به آب شده است.
مشاور استاندار خوزستان در امور مدیریت آب و صیانت از رودخانهها ادامه داد: تغییر اقلیم را نیز باید به این موارد اضافه کرد چرا که حداقل برای بخشی از کره زمین، کمتر شدن بارندگی این مسائل را حادتر کرده است.
وی با بیان اینکه کارون یک سرمایه ملی و زینتبخش خیلی از شهرهای استان بوده و هست، تصریح کرد: آثار تاریخی این رودخانه و اطراف آن همه میراثی است که باید حفظ به آیندگان سپرده شود.
قمشی با اشاره به اینکه وضعیت فعلی رودخانه کارون بسیار بغرنج است، خاطر نشان کرد: از نظر میانگین جهانی نمیتوانیم و نباید بیش از ۴۰ درصد از آبهای شیرین را استفاده کرد و در هر کشوری که این اتفاق رخ داده است، آن کشور به عنوان کشور دارای بحران تلقی شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر در کشور ما این نسبت بیش از ۸۰ درصد است که این نشان میدهد بحران در کشور ما بیش از دو برابر است.
مشاور استاندار در خصوص سد گتوند گفت: شوری در پشت سد گتوند در حال جمع شدن است و سال به سال موجب افزایش شوری آب میشود؛ رودخانه کارون دیگر برای بالا رفتن EC ظرفیت ندارد و خطایی که در این پروژه وجود دارد، موجب ایجاد مشکل شده است.
قمشی یادآور شد: در سال ۱۳۹۰ رئیس سازمان محیط زیست گفت که این سد آبگیری نشود ولی آبگیری آن صورت گرفت و سپس قرار بر این شد که تمام نیروها در این قضیه ورود کنند و این بحث را به سرانجام برسانند که مطالعاتی نیز در این خصوص صورت گرفت.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .