اندکی سایه، یک مشت آب خنک!
- دوشنبه 18 خرداد 1394 10:19
- اخبار استاني, خبری, فرهنگی
- 527298
- ثبت نظر
تابستان که میشود شاید هیچ کس به اندازه مردمان مناطق گرم و خشک قدر آب و سایه را نداند.
اهالی خوزستان نیز از جمله مردمانی هستند که به اندکی سایه و یک مشت آب خنک و زلال قانع و خشنودند. همین که هوا در روزهای بلند و بیامان بهار و تابستان چند روزی دست از حملههای گرم و داغش برمیدارد خوزستانیها بار و بساط برمیدارند و در سایهسار درخت و سخاوت طبیعت اتراق میکنند و دل و جان را در روانی آب و سخاوت طبیعت صفا میدهند.
از جمله مناطق خوش آب و هوای خوزستان جایی به نام آبشارهای آرپناه است. آبشارهای آرپناه در استان خوزستان واقع است. آبشارهای آرپناه واقع در ۴۵ کیلومتری شهرستان لالی در شمال شرقی استان خوزستان یکی از مکان دیدنی و خوش آب و هوای شهرستان لالی و استان بوده که هر ساله پذیرای مسافران زیادی از سراسر استان و کشور است.
قرار گرفتن این مکان در بین کوهها و وجود خود آبشار باعث خنکی نسبی این مکان حتی در تابستانها شده است. همچنین نزدیک بودن چشمه با آبشار باعث سردی آب آن شده که آب تنی در آن در فصل گرم لذت خاصی دارد.
در سالهای اخیر پروژه تجهیز و ایجاد زیرساختها توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این مکان انجام شده که احداث پل عابر پیاده برای ارتباط طرفین رودخانه آبشار، احداث نمازخانه، ساختن آلاچیق و سکوهای بتنی برای مسافران، احداث پارکینگ و سرویس بهداشتی از موارد این پروژه است.
آب این آبشارها از چشمههایی که در نزدیکی آبشارها قرار دارند حاصل میشود و با طی مسیری طولانی و پیوستن به آب چشمه تلوک (بیبی ترخان) و آب شور (سور) در پایین دست به رود کارون میریزد. در طول مسیر آب آن چند آسیاب وجود دارد که آسیابهای پلنگ و نهنگ از مشهورترین آنها هستند.
شهرستان لالی از یک سو به رشته کوههای زاگرس منتهی میشود و یا به عبارت دیگر در قلب زاگرس جای گرفته است و دارای آب و هوای نسبتا معتدلی است که البته در ماههای گرم سال از گرمای استان خوزستان در امان نیست. با احداث پروژه سد جدید گتوند و احداث یکی از بهترین پلهای کابلی خاورمیانه در این منطقه لالی موقعیت شبه جزیرهای به خود گرفته است؛ به گونهای که از سمت شمال محصور به رودخانه آب شور، از سمت شرق محصور به رودخانه چیتی و آب مایک، از سمت غرب محصور به رودخانه زیورو و از سمت جنوب محصور به رودخانه کارون است.
از راههای ارتباطی این شهرستان میتوان به جادههای لالی ـ مسجدسلیمان که عامل ارتباطی مردمان لالی و مسجدسلیمان است، جاده لالی ـ دزفول که عامل ارتباطی بین شهرستانهای لالی، سردشت و دزفول است، جاده گتوند که عامل ارتباطی شهرستانهای لالی،گتوند و شوشتر است و جاده لالی ـاندیکا که عامل ارتباطی این ۲ شهر و اتصال به استان چهارمحال و بختیاری است یاد کرد.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .