اریجانی در همایش قوه قضاییه: غرب ایران را از راه مذاکرات منصرف نکند
- یکشنبه 7 تیر 1394 11:17
- عناوین روز
- 277674
- ثبت نظر
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به سران ۱+۵ گفت: ایران از توافق استقبال میکند، اما فکر نکنید فشار بیشتر از این را تحمل میکند؛ ایران را از راه مذاکرات منصرف نکنید.
علی لاریجانی پیش از ظهر امروز یکشنبه در همایش هفته قوه قضاییه در سالن اجلاس سران گفت: نخستوزیر انگلیس یک بار پس از اشغال عراق گفت، ما میوه اشغال عراق را در ایران چیدیم.
وی خطاب به غربی ها تصریح کرد: دیدید که اشتباه کردید! دیدید که ایران برگشت و کار خود را انجام داد، پس دوباره اشتباه نکنید.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تصور نکنید ایران هنوز نیازمند این توافق است؛ ما از توافق استقبال میکنیم، چون به نفع همه است اما فکر نکنید که فشار بیشتر از این را تحمل میکنیم.
لاریجانی خطاب به غربیها اظهار داشت: ایران را از راه مذاکره منصرف نکنید، مجبور نکنید ایران در مسیر فناوری هستهای با شتاب بیشتری پیش برود؛ ما عادت کردهایم به تحمل مسائل و مشکلات، بنابراین رفتارتان سنجیده باشد.
تحریم ها فلج کننده نبود
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: چند روز قبل مقام معظم رهبری سابقه مذاکرات هستهای را توضیح دادند که چگونه در چند سال اخیر این موضوع شکل گرفت.
لاریجانی با اشاره به چاپ خاطرات وزیر خارجه آمریکا گفت: فصلی از این خاطرات در مورد ایران بود که رویکرد این کشور در مورد مسائل هستهای ایران را نشان میداد. رفتار بغضآلود و کینهجویانه غرب در قبال ایران در این فصل کاملاً مشهود است.
وی گفت: در این کتاب تصریح شده است که وزیر خارجه آمریکا افتخار میکند که با رفت و آمدهای زیاد و لابی و رایزنیها، تحریمهایی را علیه ایران تصویب کرده است و همچنین اعلام میکند، نتانیاهو از اصطلاح وی که «توانستیم تحریمهای فلجکننده علیه ایران وضع کنیم» خوشش آمد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این قدرت مسلط که میخواهد دنیا را مدیریت کند، سطح فکرش این است!
لاریجانی هدف مهم غربیها از تحریم ایران را تعلیق و تعطیلی غنیسازی در ابعاد تحقیق و توسعه و تولید خواند و گفت: وزیر خارجه آمریکا در آن زمان اعلام کرده بود، ایران باید غنیسازی را تعطیل کند، بعد مذاکره میکنیم؛ پس از آن هم قطعنامه دادند که باید تعلیق شود.
وی هدف اصلی از تحریمهای هوشمندانه و فلجکننده را تعطیلی غنیسازی در ایران خواند و افزود: این هدف ناتمام ماند و نه تنها این تحریمها فلجکننده نبود، بلکه در عمل باعث نا امیدی غربیها شد؛ به همین دلیل تقاضاهایی برای مذاکرات مطرح کردند.
رئیس قوه مقننه اظهار داشت: در یک سال پایانی دولت قبل، تقاضای مذاکره از سوی آمریکا و کشورهای غربی، با قبول این پیش شرط که ایران غنیسازی کند، داده شد.
لاریجانی تحریمها را برای طرف غربی فلجکننده خواند و گفت: غربیها تلاش داشتند تا ایران را تسلیم کنند، اما خود آنها مجبور به عقبنشینی و ارائه درخواست برای مذاکرات شدند.
وی ادامه داد: بنابراین مذاکرات آغاز شد که بخشی از آن در دولت قبل و به صورت جدیتر در دولت فعلی انجام شد.
طرف غربی حق ایران برای غنیسازی و تحقیق و توسعه را پذیرفته است
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به مذاکرات ایران و غرب گفت: طرف غربی حق ایران برای تحقیق و توسعه و غنیسازی را پذیرفته است؛ محدودیتهایی که در مذاکرات گذاشتهاند نیز ثلمه ای به عالم اسلام وارد نمیکند. اصل موضوع که ایران حق غنیسازی و تحقیق و توسعه دارد، در مذاکرات پذیرفته شده و به پیش رفته است.
لاریجانی تصریح کرد: حرفهایی که برخی از وزیران خارجه کشورهای غربی در روزهای منتهی به پایان مذاکرات میزنند، تبلیغاتی است.
وی خطاب به کشورهای غربی گفت: شما اصل موضوع حق ایران برای غنیسازی را که باید در کشور انجام شود، مجبور شدید بپذیرید، از این به بعد رفتار عاقلانه داشته باشید.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در تشریح رفتار عاقلانه گفت: رفتار عاقلانه این است که به توافق خود پایبند باشید و موضوعاتی که به عنوان مولفههای اصلی توافق پذیرفتید، باید اجرا کنید.
علت طولانی شدن مذاکرات
لاریجانی با اشاره به طولانی شدن مذاکرات در روزهای پایانی اظهار داشت: علت طولانی شدن، رفتارهای طرف غربی و تلاش برای اضافه کردن برخی مطالب است.
وی تاکید کرد: طرف غربی تلاش دارد قدرت چانهزنی و توقعات را بالا ببرد تا دم آخر بهره بیشتری ببرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به طرف غربی گفت: اگر میخواهید کار دقیقی انجام دهید، باید توافقات قبلی را که مبنای مذاکرات بود، بپذیرید.
دفاع از طرح هستهای مجلس
لاریجانی با اشاره به تصویب طرح «الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هستهای ملت ایران»، گفت: آنچه مجلس به عنوان قانون تصویب کرد و شورای نگهبان تائید کرد و ابلاغ شد، در این راستا بود که در مذاکرات، تحقیق و توسعه و غنیسازی موضوعات اصلی است که نباید آسیب ببیند.
وی با تاکید بر اینکه نمایندگان با دقت نظر این قانون را تصویب کردند، تصریح کرد: این طرح به گونهای به تصویب رسید که در مسائل حاشیهای، دست مذاکرهکنندگان بسته نشود و در مسائل اصلی هم خطوط قرمز حفظ شود.
ریشهدار بودن و اصالت ملت ایران؛ عامل ایستادگی در مقابل مصائب
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از این همایش با اشاره به حوادث سال های ابتدای انقلاب اظهار داشت: حوادثی که پس از انقلاب در این کشور گذشت، از این جهت که چطور یک ملت توانست این مقدار توطئه را تحمل کند و در مقابل ارادهای قوی پیدا کند، قابل مطالعه است.
لاریجانی با بیان اینکه برخی از این اتفاقات به گونهای بود که ملت باید کمر خم میکرد، اما ایستاد گفت: این حوادث برای ملت ایران به پشتوانه قوی تبدیل شده است.
وی در تشریح این اتفاقات گفت: تلاش تجزیهطلبان در ابتدای پیروزی انقلاب و پس از آن شکلگیری گروهک تروریستی که ۱۷ هزار نفر از بهترین نیروهای انقلاب را به شهادت رساندند و بعد از آن جنگ تحمیلی که همه قوای استکباری و برخی کشورهای منطقه علیه ملت ایران همپیمان شدهاند، همه و همه نتوانستند در اراده ملت ایران خللی ایجاد کنند.
رئیس قوه مقننه ریشهدار بودن و اصالت ملت ایران را یکی از عللی خواند که موجب شد ملت بتوانند در مقابل این حوادث ایستادگی کنند و حتی تجربه خود را پشتیبان حرکت انقلاب قرار دهند.
لاریجانی ادامه داد: از صدر اسلام که فرهنگ ایران در پناه تفکر اسلامی، اعتلا یافت؛ همین روحیه در ملت ایران وجود داشت و موجب شد مصائب مختلف را تحمل کرده و پشتوانه حرکت خود قرار دهد.
هوشمندی رهبری نظام، عامل مهم ایستادگی ملت
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ملت ایران در مقابل مصائب، راه خود را گم نکرد بلکه ارادهاش برای ایستادگی قویتر شد.
وی هوشمندی رهبری نظام چه در زمان امام خمینی (ره) و چه در زمان مقام معظم رهبری را یکی از عواملی خواند که موجب جهت دادن اراده ملت به سمت ایستادگی در برابر مصائب شد؛ لاریجانی در این رابطه گفت: هوشمندی رهبری نظام چه در زمان جنگ و چه در حوادث امروز نقش بیبدیل در حفظ ایستادگی ملت ایران داشت.
لاریجانی با اشاره به حادثه هفتم تیر که در آن عده زیادی از سران نظام به شهادت رسیدند، عنوان کرد: باید بررسی شود که چگونه چنین حادثهای نه تنها اراده ملت ایران را سست نکرد، بلکه اراده ملت را قویتر کرد؛ از این تجربه باید برای حوادث آینده نیز استفاده شود.
کشورهای غربی باید تاوان پذیرایی از گروهکهای تروریستی را بدهند
رئیس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنان خود برخی چالشهای ملی و مسائل مربوط به قوه قضاییه را بررسی کرد و گفت: یک نمونه از وظایف قوه قضاییه، برخورد با تروریستها است؛ این افراد با وجود اقداماتی که در ایران انجام دادند، در آمریکا و اروپا مورد پذیرایی اروپاییها و آمریکاییها قرار گرفتند که این رفتار کشورهای غربی، توجیه حقوقی نداشته و از نظر رفتار سیاسی نیز غیرقابل توجیه است.
وی اظهار داشت: اکثر این تروریستها در کشورهای غربی آزادانه میتینگ برگزار میکنند و با دستگاههای رسمی این کشورها رفت و آمد دارند.
لاریجانی تصریح کرد: باید ساز و کارهای حقوقی قویتری در داخل کشور ایجاد شود تا کشورهایی که از تروریستها حمایت کردهاند، تاوان رفتارهایشان را بدهند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کشورهای غربی باید تاوان پذیرایی از افرادی که دستشان به خون ملت ایران آغشته است، بدهند. اگر نیازی به قانونگذاری در این خصوص است، مجلس آمادگی دارد.
وی مبارزه با فساد اقتصادی را یکی از وظایف قوه قضاییه خواند و گفت: مشکلات ساختاری در زمینه فساد وجود دارد که کمیسیون قضایی با قوه قضاییه کار مطالعاتی مشترکی را در این زمینه انجام دادند تا سازمان مبارزه با فساد اقتصادی ایجاد شود و با سرعت پروندههای مفاسد اقتصادی را بررسی کنند.
دفاع لاریجانی از تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی
لاریجانی با بیان اینکه تمام ساز و کارهای رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی در این طرح دیده شده است، گفت: کارهای اصلی طرح انجام شده و پس از تعطیلات مجلس، وارد بررسی این طرح خواهیم شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تعداد زیاد پروندههای قضایی را یکی از چالشهای مهم قوه قضاییه خواند و گفت: وجود ۱۵ میلیون پرونده در قوه قضاییه آماری تکاندهنده است.
وی افزایش تعداد قضات و زندانها را برخورد با معلول در مشکلات قوه قضاییه خواند و گفت: باید از تجربه کشورهای توسعه یافته در زمینه کاهش تعداد پروندههای قضایی استفاده کرد؛ در کشورهای توسعه یافته تعداد پروندهها، اندک و مدت رسیدگی کوتاه است.
پیشنهاد رئیس مجلس برای تشکیل کارگروه حرفهای جهت بررسی علل ازدیاد پروندههای قضایی
لاریجانی پیشنهاد کرد: یک گروه حرفهای با تخصصهای مختلف، ابعاد و ریشههای مشکل و همچنین راهکارهای حل آن را بررسی کرده و مدلی برای حل این مشکل ارائه دهند.
رئیس قوه مقننه با تاکید بر لزوم استفاده از این روش برای حل مشکلات کشور، گفت: مثلاً حل مشکل آب نیازمند ارائه طرحی جامع و قوی است؛ اینکه آب را از یک شهر به شهر دیگر میبرند، کار وصله پینهای است. باید طرحی از سوی گروهی حرفهای برای حل این مشکل ارائه شود.
وی ادامه داد: بعید میدانم دستگاههای دیوانی ما قدرت این همهجانبهنگری را برای بررسی مشکلات و ارائه راهحلها داشته باشند. پیشنهاد میکنم گروهی حرفهای خارج از دستگاهها برای بررسی این موضوع در حوزه پیشگیری تشکیل شود.
لاریجانی کاهش عناوین مجرمانه و جرمانگاری را یکی از راهکارهای کاهش پروندههای قضایی خواند و گفت: کارگروهی باید بررسی کند که کدام قوانین باید تغییر کنند و انعطاف ساختار قوه قضاییه مدون شود. برای حل این مشکلات، به برنامههای کوتاه مدت و دراز مدت نیاز است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به بررسی رابطه قوه قضاییه با وضعیت اقتصادی کشور پرداخت و گفت: در شرایط تحریم باید محور فعالیتهای اقتصادی را رونق تولید قرار داد.
وی اظهار داشت: بسیاری از بنگاههای اقتصادی که سرمایهگذاری انجام داده و تکنولوژی وارد کردهاند، هماکنون به دلیل مشکلات سرپا نیستند و معوقات بانکی دارند. متاسفانه عدم فروش اجناس و دپوی کالاها در انبارها، عامل معوقات بانکی آنان شده است.
قوه قضاییه باید طبیبانه با تولید برخورد کند
لاریجانی با تاکید بر اینکه قوه قضاییه باید طبیبانه با تولید برخورد کند، گفت: اینکه بگویند هر کسی معوقه دارد را به خط میکنیم و پس میگیریم، کار خوبی نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به قانون مدون مجلس برای کمک به بخش تولید، گفت: در بودجه دست دولت را باز گذاشتهایم تا در صورت ایجاد مشکل، معوقات بانکی تولیدکنندگان را تقسیط کنند. البته شنیدهایم در دولت کمیتهای برای بررسی مشکلات تولیدکنندگان ایجاد شده است.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد امنیت اقتصادی برای ورود سرمایهگذاران، گفت: شرایط در کشور ما به گونهای است که باعث فرار سرمایه میشود. قوه قضاییه باید به سرمایهگذاران اطمینان دهد تا در این صحنه وارد شوند. قوه قضاییه باید به تولید کمک کند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه قوه قضاییه نقش مهمی در آرامشبخشی به تولیدکنندگان دارد، گفت: قوه قضاییه باید به تولید پناه دهد تا بتوانند در شرایط فعلی زنده بماند.
رئیس قوه مقننه با تاکید بر لزوم توجه به بنگاههای کوچک و متوسط، گفت: مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود بر لزوم توجه به بنگاههای کوچک و متوسط تاکید کردهاند.
وی با انتقاد از عملکرد بانکها گفت: بانکها یک زمانی صندوق بودند اما امروز طوری رفتار میکنند که انگار مشکلی در کشور وجود ندارد.
لاریجانی با تاکید بر لزوم احترام به ارباب رجوع در دستگاههای اجرایی، گفت: احترام به ارباب رجوع به میزان ادب دیوانی بستگی دارد. اکثر ادارات با افرادی که برای حل مشکلات خود به آنها رجوع میکنند، از سر سیری برخورد میکنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید فرهنگ در خدمت تولیدکنندگان باشد. دستگاههای اجرایی باید در خدمت تولید قرار گیرند.
وی ادامه داد: دولت، مجلس و قوه قضاییه باید تولیدکنندگان را امیدوار کنند.
برگزاری انتخابات سالم در گروی رسیدگی فوری به تخلفات است
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص نقش قوه قضاییه در انتخابات پیشرو، گفت: برگزاری انتخابات سالم در گروی رسیدگی فوری به تخلفات است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قوه قضاییه باید ساز و کار برخورد با تخلفات را فراهم کند.
وی افزود: اینکه فردی در انتخابات تخلف کند، در پروندهاش درج شود و به شورای نگهبان برود، نشان میدهد که شرایط انتخابات، شرایط بزن درویی است. در این شرایط شورای نگهبان چند صندوق را ابطال می کند که دودش به چشم مردم می رود.
لاریجانی تصریح کرد: طبق قانون با تخلفات چه خرید و فروش رای و چه توهین و فریبکاری، باید برخورد شود. اگر با تخلفات در زمان خود برخورد شود، جلوی آن گرفته میشود.
رئیس قوه مقننه تاکید کرد: قوه قضاییه باید از امروز دستورالعملهای لازم برای برگزاری انتخابات سالم را تدوین کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود امنیت اجتماعی را یکی از مهمترین توقعات مردم خواند و گفت: مسائل سیاسی مربوط به یک گروه خاص است اما امنیت اجتماعی مربوط به همه است.
طرح جرایم سیاسی در مجلس آماده است
لاریجانی با اشاره به اظهارات رئیسجمهور مبنی بر لزوم تدوین قانون جرایم سیاسی، گفت: نکته مورد نظر رئیسجمهور در مورد جرایم سیاسی در مجلس بررسی شده است و طرحی در همین راستا تدوین شده که امیدواریم با تصویب آن، دغدغههای مورد نظر رئیسجمهور نیز حل شود. البته این موضوع چالش اساسی کشور نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آنچه عموم مردم با آن مواجه هستند، امنیت اجتماعی است که انتظار دارند قوه قضاییه سریع و با شدت برخورد کند.
وی با تاکید بر اینکه نوع مجازات و اعلام آن در زمینه جرایم مربوط به امنیت اجتماعی باید موجب بازدارندگی شود، گفت: مسئولان قوه قضاییه حتی در برخی موارد باید با جرم اجتماعی با سرعت و شدت برخورد کنند که همه متوجه اهمیت آن شوند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد هنوز ساز و کار پختهای در کشور در زمینه برخورد با جرایم مربوط به امنیت اجتماعی به وجود نیامده است که اگر قوه قضاییه نیاز به قانونگذاری دارد، ما حاضریم.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .