حجتالاسلام حسن روحانی: تدوین لایحه برای جرایم سیاسی و امنیتی
- یکشنبه 7 تیر 1394 11:18
- عناوین روز
- 417661
- ثبت نظر
رئیس جمهور گفت: امیدواریم با همکاری دستگاه قضا، لایحه جرایم سیاسی و امنیتی را تدوین کنیم، چرا که باید مشخص شود جرم سیاسی چیست و جرم امنیتی کدام است.
حجتالاسلام حسن روحانی در همایش گرامیداشت هفته قوه قضاییه که صبح امروز یکشنبه در سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان اینکه ما همواره به قضای اسلامی افتخار میکنیم، گفت: ما همواره بر اصل عدالت به ویژه عدالت علوی تکیه کردهایم و امروز همه دنیا و نسل جوان ما چه در داخل و چه در خارج به قضای ایران به عنوان یک قضای نمونه اسلامی و عمومی، چشم دوختهاند و انتظارات بسیار بالایی دارند.
وی تاکید کرد: قضای ایران همه ملت، متظلمین و همه شاکیان را برابر میبیند و قضایی است که بین شیعه و سنی، بین مسلمان و مسیحی، بین این قوم و آن قوم، بین این جناح و آن جناح، بین این حزب و آن حزب، کوچکترین تفاوتی قائل نمیشود.
عدالت قضایی باید به گونهای باشد که مردم آن را لمس کنند
رئیسجمهور افزود: مردم در هر سمت و هر گرایش سیاسی وقتی به خانه قضا مراجعه میکنند، آنجا خانه عدل، انصاف و برابری است، این را مردم هم باید در مقام عمل ببینند و لمس کنند و هم باید افکار عمومی جامعه آن را پذیرا باشد؛ لذا این بار سنگین بر دوش دستگاه قضاست.
روحانی با تاکید بر اینکه ما امروز در کشور نیاز به حرکت، توسعه و پیشرفت داریم، گفت: امروز در شرایطی هستیم که باید زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی آماده کنیم. باید سرمایه و فناوری را برای سرعت بیشتر پیشرفت کشور، جذب کنیم و این کار بدون حمایت دستگاه قضا امکانپذیر نیست.
شرط اول توسعه داشتن دستگاه قضایی کارآمد است
وی شرط اول توسعه را دستگاه قضا کارآمد درکشور دانست و گفت: مردم که سرمایه خود را در شعب بانکی به ودیعه میگذارند و یا وارد معاملهای میشوند، اعتمادشان به کاغذ و قرارداد است و پشتوانه این قراردادها در نهایت دستگاه قضاست. به خاطر عدالت قضایی است که مردم پول میدهند و به آینده، زندگی و کالا امید میبندند.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: امروز شرایط ما با دیروز متفاوت است و با پشتوانه دستگاه قضاست که باید مردم حقوق مالکیت، آبرو، حیثیت و حتی آزادی بیان و اندیشه را برای خود ببینند و این دستگاه قضاست که باید این اطمینان را در جامعه به وجود بیاورد.
در جامعه اسلامی حاکم عدل، انصاف و قانون است
روحانی با اشاره به اینکه در گذشته هر کس که قدرت داشت، حاکم بود، ادامه داد: آن زمان که کسی میتوانست با قدرت و زور، حق مالکیت دیگران را زیر سئوال قرار دهد و آبروی مردم را زیر پا بگذارد و حتی با قلدران اطرافش، جان طرف مقابلش را بستاند؛ حاکم، قدرت مالی یا اجتماعی بود، اما در حکومت اسلامی، به جای قدرت، عدل و انصاف دستگاه قضا جای میگیرد و حاکم، قدرت سیاسی، نظامی و مالی نیست، بلکه حاکم، عدل، داد و قانون است و این قاضی است که در قضاوت، قانون، وجدان و خدا را میبیند و بر مبنای آن حکم صادر میکند.
وی بنای اصلی حرکت جامعه به سمت پیشرفت را دستگاه قضا نامید و گفت: سرمایه اجتماعی، وحدت و انسجام بر مبنای عدالت دستگاه قضا است.
رئیسجمهور افزود: حتی اگر امروز بخواهیم شرایط بهتری در اقتصاد و سایر زمینهها به وجود بیاوریم، بدون فعالیت دستگاه قضا امکانپذیر نخواهد بود.
روحانی مبارزه با فساد را یکی از کار ویژههای اصلی قوا نام برد و گفت: آیا مبارزه با فساد بدون هماهنگی قوا با یکدیگر امکانپذیر است؟ آیا میتوان با فساد بدون دستگاه قضا مبارزه کرد؟
وی پیشگیری را اولین قدم در زمینه مبارزه با فساد نام برد و گفت: همه باید تلاش کنیم تا از فساد پیشگیری شود.
از بین بردن امضاهای طلایی اولین قدم پیشگری از فساد
رئیسجمهور افزود: باید با قانونگرایی و از بین بردن امضاهای طلایی، ایجاد شفافیت در اطلاعات، از بین بردن استثنائات در قانون و مدرن کردن سیستم اداری و همچنین اجرای دولت الکترونیک، تلاش کنیم تا از فساد پیشگیری شود.
روحانی با مورد توجه قرار دادن همکاری سه قوه برای مبارزه با فساد، گفت: قانون بهتر، شفافیت بیشتر و دستگاه اداری چابکتر میتواند از فساد پیشگیری کند، اما در عین حال اگر فسادی رخ داد، همکاری سه قوه لازم است تا با آن فساد مبارزه کنیم.
وی با بیان اینکه باید در مبارزه با فساد، زمینه معتدلی را انتخاب کنیم، گفت: سازمان بازرسی کشور میتواند یاریگر خوبی برای سلامت جامعه و دستگاه اجرایی ما باشد، البته باید حواسمان جمع باشد که علمی در این زمینه برخورد کنیم، چرا که سختگیریهای بیش از حد گاهی قدرت تصمیمگیری را از مدیران سلب میکند.
رئیسجمهور بهرهگیری از تجربه دیگر کشورها در زمینه قضا را ضروری دانست و گفت: باید قوانین را به روز کنیم، البته عالمی فاضل و فرزانه در راس دستگاه قضا وجود دارد که با جهان، دنیا و شرایط نوین کاملا آشنایی دارد.
رویههای قضایی باید منتشر شود تا همه قانون را از دید قاضی بشناسند
روحانی تاکید کرد: باید لوایح و قانون را به روز کنیم و دستگاه قضایی ما باید برای همه شفاف باشد، البته این شفافیت تنها با قانون نیست، بلکه باید رویههای قضایی هم شفاف شود و در اختیار مردم قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: ممکن است برای یک قانون واحد، تفسیرهای متفاوتی اتخاذ شود، بنابراین باید رویههای قضایی، تدوین و منتشر شود تا همه مردم و بخشهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی به خوبی لمس کنند که قانون از دید قاضی چیست.
رئیسجمهور توضیح داد: گاهی در مجلس قانونی تدوین و تصویب میشود اما فهم قاضی از آن قانون با قانونگذار یکی نیست، لذا مهم است که رویهها را در اختیار مردم بگذاریم تا اعتماد مردم به دستگاه قضا بیشتر شود.
روحانی گفت: دستگاه قضا باید به جامعه امید بخشد تا در زمینه فعالیت اقتصادی، جامعه سرزنده و فعال باشد.
امیدواریم با همکاری دستگاه قضا، لایحه جرایم سیاسی و امنیتی را تدوین کنیم
وی همچنین تاکید کرد: امیدواریم با همکاری دستگاه قضا، لایحه جرایم سیاسی و امنیتی را تدوین کنیم، چرا که باید مشخص شود جرم سیاسی چیست و جرم امنیتی کدام است و مشخص شدن این موضوع به نشاط سیاسی جامعه ما میافزاید.
روحانی به همکاریهای میان دولت و قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: در ماههای گذشته در زمینه بنگاهها، سازماندهی مراکز غیرمجاز، مبارزه با فساد و همچنین مطالبات معوق، همکاریهای خوبی بین دو قوه بوده است و در بسیاری از زمینهها نیز میتوانیم در کنار یکدیگر فضایی ایجاد کنیم که مردم به آینده کشور بیش از گذشته امیدوار باشند.
همچنین رئیس جمهور در ابتدای این مراسم، با بیان این که امسال هفته قوه قضاییه با ماه عبادت و قیام و صیام و ماه نزول قرآن و ماه ولایت توام است، گفت: ماه مبارک رمضان فرصت پربرکتی است تا هم از این ماه بهره جوییم و استفاده کنیم و هم در مسیر اجرای عدالت دقیق تر و سریع تر در حرکت باشیم.
روحانی ادامه داد: ماه رمضان که خداوند به ما اجازه دعا و ثنا و ذکر و تماس بیشتر و قرب بیشتر با خود را داد، ماه، ماه اتصال به حق و معنویت و صفای دل و پای بیشتر روح برادری محبت و نزدیکی به یکدیگر است.
وی با گرامیداشت هفته قوه قضاییه اظهارداشت: آغاز این هفته یادآور یک فاجعه بزرگ تاریخی است و آن شهادت یاران عزیز انقلاب، شهید آیت الله بهشتی و ۷۲ تن از نزدیک ترین افراد سخت کوش نظام جمهوری اسلامی ایران است.
رییس جمهور با بیان این که شهید بهشتی حق بزرگی نه تنها بر گردن دستگاه قضایی، بلکه برگردن کشور و ملت ایران دارد،گفت: آن شهید خود یک ملت بود و به تعبیر امام راحل، خاری در چشم دشمنان انقلاب و اسلام بود.
وی ادامه داد: همه آنهایی که در جلساتی که شهید بهشتی در قبل یا بعد از انقلاب حضور داشت ویژگی آن بزرگوار را به خوبی حس می کردند، درجلسات قبل از انقلاب وقتی او می آمد، سخن می گفت، جمع بندی می کرد و تصمیم می گرفت برای همه دل نشین و اطمینان آور بود
روحانی با اشاره به مظلومیت شهید بهشتی یادآور شد: شاید کمتر بتوانید چهره ای را به مظلومیت شهید بهشتی در تاریخ انقلاب اسلامی پیدا کنید، او از لحاظ مدیریت، تلاش و برنامه ریزی و ابعاد مظلومیت یک شخصیت کم نظیر و بی نظیر بود.
وی تاکید کرد: شهید بهشتی به ما می آموزد که در مسیر انقلاب اسلامی، استقرار نظام اسلامی و احقاق حقوق مردم و منافع ملی باید از همه چیز گذشت حتی از آبرو شخصیت و حیثیت و همه چیز.
شهید بهشتی معمار قضای نوین اسلامی در ایران بود
رییس جمهور، ادامه داد: خدا او را رحمت کند که معمار قضای نوین اسلامی در جمهوری اسلامی ایران نیز بود و امروز هم از برنامه و فکر او بهره می جوییم و استفاده می کنیم.
روحانی تاکید کرد: دستگاه قضا برای همه کشورها و هه نظام ها اهمیت ویژه ای دارد اما برای نظام جمهوری اسلامی ایران ویژگی خاصی دارد.
وی خاطرنشان کرد: شاید در دنیا وقتی به نظام جمهوری اسلامی نگاه می کنند، خیلی توقع نداشته باشند نظام صنعتی ما خیلی با نظام صنعتی دنیا متفاوت باشد و خیلی توقع نداشته باشند مدرنیزه کردن کشاورزی ما با تحولات کشاورزی دنیا تفاوت داشته باشد، حتی نظام بهداشت و درمان ما با نظام بهداشت و درمان جهان خیلی متفاوت باشد، حتی نظام فناوری علم و دانش؛ اما آنچه که مورد توقع ویژه و انتظار ویژه از جمهوری اسلامی ایران است، داشتن یک دستگاه قضایی قوی کارآمد و در دسترس همگان است.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .