رئیس‌کل بانک مرکزی: کارگروه آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران تشکیل شد/ ابلاغ لغو پیمان‌سپاری ارزی بزودی

رئیس‌کل بانک مرکزی: کارگروه آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران تشکیل شد/ ابلاغ لغو پیمان‌سپاری ارزی بزودی

رئیس‌کل بانک مرکزی از تشکیل کارگروهی برای آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران خبر داد و گفت: این کارگروه از هفته آینده کار خود را آغاز می‌کند.
خبرگزاری فارس: کارگروه آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران تشکیل شد/ ابلاغ لغو پیمان‌سپاری ارزی بزودی
ولی الله سیف در نشست خبری امروز پس از سومین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در دولت یازدهم، اظهارداشت: با توجه به شرایط رکود تورمی و همچنین ضرورت خروج از رکود و کنترل تورم قرار شده است تا تسهیلات جدیدی از طریق نظام بانکی در اختیار بنگاه‌های تولیدی قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه منابع این تسهیلات، رشد سپرده‌ها و وصول مطالبات معوق خواهد بود، اظهارداشت: برای اعطای تسهیلات دو اولویت مشخص شده است، اولویت یک مربوط به بنگاه‌هایی است که با تمام ظرفیت خود فعالیت نمی‌کنند و در واقع واحدهای تولیدی که ۱۰۰ درصد تولید انجام نمی‌دهند لذا این تسهیلات در اختیار این بنگاه‌ها قرار می‌گیرد تا ظرفیت تولید خود را به ۱۰۰ درصد برساند.
سیف افزود: اولویت دوم مربوط به تکمیل سرمایه‌گذاری‌های انجام شده نیمه تمام است به نحوی که از طریق این تسهیلات سرمایه‌گذاری‌ها تکمیل شده و به ثمر می‌رسد.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: در جلسه امروز شورای گفت‌وگو رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از تشکیل کارگروهی توسط نمایندگان اقتصادی مجلس خبرداد که این کارگروه به دنبال ارتقاء فضای کسب و کار و همچنین نزدیکی تصمیمات دولت و مجلس است.
وی با اشاره به مصوبات ستاد تدابیر ویژه اقتصادی گفت: تعهدات صادر کنندگان کالا برای پیمان‌سپاری منتفی می‌شود و براساس قانون، صادرکنندگان از پرداخت مالیات معاف می‌شوند که این معافیت به زودی ابلاغ می‌شود.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: گزارش‌هایی در جلسه مطرح شد مبنی بر اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت نامه‌هایی را به واحدهای تولیدی فرستاده است تا آنها حساب جاری و پسورد‌های خود را اعلام کنند که این موضوع ایجاد نگرانی کرده و در حال بررسی است.
سیف گفت: وظیفه بانک مرکزی ساماندهی فعالیتهای بازار غیر متشکل پولی است که در این باره اقداماتی در حال انجام است.
*تنظیم بازارهای غیرمتشکل پولی
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی موظف به رصد بازار پول است، اظهارداشت: در گذشته موسسه‌ای اقدام به فعالیتهای پولی کرده است اما به دلیل عدم تعهدی که داشتیم مشکلاتی برای مردم ایجاد شده است، لذا از این پس دقت لازم صورت خواهد گرفت تا فعالیتهایی از این دست زیر پوشش نظارت‌های بانک مرکزی باشد.
سیف گفت: در سایت بانک مرکزی موسسات مجاز مشخص شده است لذا مردم نباید به موسسات غیر مجاز مراجعه کنند و بانک مرکزی به دنبال آن است تا این عدم اطمینان‌ها از بین برود.
رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سئوالی در خصوص اینکه در این مدت زمانی آیا از پول‌های بلوکه شده ایران مبالغی وارد کشور شده است یا خیر، اظهارداشت: طبیعتاً به این زودی کاری انجام نمی‌شود، اما کارگروهی تشکیل شده که از هفته آینده کار خود را آغاز می‌کند.
سیف در پاسخ به سئوال دیگری درباره اینکه ممکن است مبالغ بلوکه شده ایران برای آزادسازی به گفته آقای نوبخت بیش از ۸ میلیارد دلار باشد، اظهارداشت: نخیر، این‌طور نیست.
رئیس کل بانک مرکزی در خصوص ارز مورد نیاز خودرو گفت: این موضوع را نمی‌توان در این جلسه مشخص کرد اما نرخ ارز خودرو براساس واقعیت‌ها مشخص و در شورای رقابت قیمت‌گذاری انجام می‌شود.
*ارز ۲۶۰۰ تومانی بودجه یک نرخ متوسط است
رئیس کل بانک مرکزی همچنین در پاسخ به سئوالی درخصوص اینکه نرخ دلار آزاد در بازار ۳ هزار تومان است اما در بودجه ۲۵۰۰ تومان و با توجه به اینکه روز گذشته اعلام شده نرخ ارز بودجه ۹۳ در حدود ۲۶۰۰ تومان خواهد بود آیا این موضوع با یکسان سازی ارز مغایرت دارد یا خیر، اظهارداشت: نرخ دلار در بازار مشخص می‌شود و رقمی که بر مبنای آن بودجه بسته می‌شود یک رقم متوسط است، لذا نمی‌تواند مبنای تجزیه و تحلیل باشد.
وی افزود: تلاش در این است تا در نیمه دوم سال ۹۳ یکسان سازی نرخ ارز عملیاتی شود.
سیف گفت: بانک‌داری بدون ربا با بانکداری اسلامی فاصله دارد و هدف ما باید این باشد تا به سمت بانکداری اسلامی حرکت کنیم و با رفع نواقص، مسیر مناسبی را طراحی کنیم.

درباره نویسنده

7522مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین