آخرین تغییرات در هفدهمین جشن خانه سینما/ پیش بهسوی آکادمی
دبیر هفدهمین جشن خانه سینما بیان کرد حضور و داوری فیلم های «هنر و تجربه» در هفدهمین جشن خانه سینما در حال بررسی است.نشست خبری هفدهمین جشن خانه سینما صبح امروز دوشنبه بیست و یکم تیر ماه با حضور همایون اسعدیان دبیر جشن و مازیار میری دبیر اجرایی برگزار شد.
توافق کلی برای برگزاری جشن هفدهم
در ابتدای این نشست همایون اسعدیان دبیر هفدهمین جشن خانه سینما گفت: دغدغه اصلی ما در برگزاری این جشن این بود که آیا با وجود همه مشکلاتی که در حوزه اقتصاد سینمای ایران وجود دارد آیا برگزاری این جشن درست است و یا اینکه باعث حساسیت و آزردگی بین اهالی سینما ایجاد کند؟ اما خوشبختانه بعد از بررسی هایی که انجام شد همه توافق کردند تا این جشن برگزار شود. اما همه تلاش خود را می کنیم تا هفدهمین جشن سینمای ایران با کمترین هزینه برگزار شده و در نهایت برای اهالی سینمای ایران آورده هم داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه طرح اصلی برگزاری هفدهمین جشن خانه سینما بر مبنای صرفه جویی است، بیان کرد: تلاش می کنیم تا این دوره از جشن خانه سینما با هزینه کمتری برگزار شود.
ایجاد آکادمی جشن خانه سینما
دبیر هفدهمین جشن سینمای ایران با بیان اینکه آیین نامه جشن خانه سینما سال ها است که وجود دارد و همه ما معتقدیم که با این آیین نامه با کمبودهایی همراه است که باید برطرف شود، توضیح داد: هر سال قبل از برگزاری جشن خانه سینما تلاش می کنیم تا تغییرات کوچکی روی این آیین نامه اعمال کنیم اما امیدوارم بتوانیم هرچه سریعتر «آکادمی جشن خانه سینما» را ایجاد کنیم و سعی کنیم بر همین اساس آیین نامه آکادمی را نوشته و آماده اجرا کنیم، در صورتی که فعالیت در این زمینه را به خوبی اجرایی کنیم، امیدوارم بتوانیم در هفدهمین جشن خانه سینما اعلام کنیم که این آخرین جشن با آین نامه قدیمی بوده و از سال آینده جشن خانه سینما به صورت آکادمی برگزار کند.
وی با اشاره به تغییراتی که در این دوره از جشن در آیین نامه ایجاد شده است، بیان کرد: یکی از مهمترین تغییراتی که در این دوره از جشن سینمای ایران به وجود آمده این است که هیچ کدام از داورانی که از ۱۱ صنف انتخاب می شوند نباید کاندید هیچ فیلمی در هیچ رشته ای در جشن باشند. هرچند این قانون باعث شد تا انتخاب و معرفی داوران از سوی صنوف با مشکل همراه باشد اما همه صنوف این مساله را پذیرفتند. حتی در این میان رضا میرکریمی مدیرعامل خانه سینما نیز به دلیل موقعیتی که در خانه سینما دارد، فیلم سینمایی «امروز» را از داوری این جشن خارج کرده است. البته در بخش صنف جلوه های ویژه کامپیوتری تصمیم گرفته شد تا این قانون اجرا نشود، چرا که برخی از داوران این رشته در فیلمی تنها یک کار بسیار کوچک انجام داده اند که خود فرد نیز هیچ ادعای هنری نسبت به آن فعالیت در فیلم ندارد.
کاندیدا باید عضو خانه سینما باشد
همایون اسعدیان گفت: در این دوره از جشن خانه سینما تمام افرادی که در هر رشته ای کاندید دریافت جایزه می شوند باید عضو یکی از صنوف خانه سینما باشند، اگر جشن خانه سینما یک جشن صنفی است پس کسانی باید جایزه بگیرند که عضو خانه سینما هستند، البته در این باره سه صنف را استثنا قرار دادیم که از آن جمله می توان به بازیگران، کارگردانان اول و فیلمنامه نویسان اشاره کرد که این سه مورد به دلیل ویژگی شغلی که دارند می توانند خارج از اعضای خود نیز کاندیدی را به جشن معرفی کنند.
وی ادامه داد: در سال گذشته دو تندیس بهترین فیلم و بهترین کارگردانی به فیلم های اول اهدا می شد، اما در هفدهمین جشن خانه سینما، یک تندیس با نام تندیس استعداد جوان اهدا می شود. در این بخش یک هیات ۵ نفره، ۵ فیلم را در مرحله داوری کاندید دریافت این تندیس می کنند تا در مرحله دوم هیات داوران که متشکل از ۱۰۰ نفر هستند استعداد جوان این بخش را انتخاب کنند.
وی تاکید کرد: انجمن های فیلم کوتاه و مستند کمیته انتخاب حوزه خود را راه اندازی کرده اند و با آغاز فعالیت های این دو صنف عملا هفدهمین جشن سینمای ایران آغاز به کار کرد.
۶۱ فیلم شرایط حضور در جشن را داشتند
مازیار میری دبیر اجرایی هفدهمین جشن خانه سینما با اشاره ه اینکه امیدوارم امشب اخبار خوبی از آن سوی دنیا به ما برسد، گفت: ۶۱ فیلم واجد شرایط برای حضور در هفدهمین جشن خانه سینما بود که برای تهیه کنندگان این فیلم ها فرم هایی از سوی دبیرخانه جشن ارسال شد که تعدادی از این دوستان این فرم ها را بدست ما رسانده اند و تعدادی از فرم ها نیز هنوز به دست ما نرسیده است. البته ۶۱ فیلم واجد شرایط خارج از گروه سینمایی «هنر و تجربه» هستند.
وی تاکید کرد: جدول نمایش فیلم ها طراحی شده و از ۱۷ مرداد ماه بخش اول داوری در ۱۴ روز آغاز می شود و وارد مرحله دوم می شود. در بخش فیلم های مستند هیات داوران از ۲۰ تیر ماه کار خود را آغاز کرده و از میان ۱۰۸ فیلم ارسال شده ۴۰ فیلم را برای داوری نهایی انتخاب می کنند، همچنین هیات داوران بخش فیلم های کوتاه داستانی نیز از بین ۳۶۰ فیلم انتخاب شده برای داوری، بین ۴۰ تا ۶۰ فیلم را برای داوری نهایی انتخاب می کنند. همچنین در بخش انیمیشن نیز ۱۰۴ فیلم ارسال شده که این بخش از سوم مرداد ماه فعالیت خود را آغاز می کند.
وی با اشاره به زمان برگزاری جشن های خانه سینما بیان کرد: جشن انمیشن ۸ شهریور ماه، جشن فیلم کوتاه ۱۱ شهریور ماه، جشن فیلم مستند ۱۴ شهریور ماه، مراسم نکوداشت و بزرگداشت ها ۱۷ شهریور ماه و جشن بزرگ خانه سینما ۲۰ شهریور ماه برگزار می شود.
۷ فیلم از «هنر و تجربه» داوری می شوند
همایون اسعدیان دبیر هفدهمین جشن خانه سینما در پاسخ به خبرنگار مهر که مساله داوری فیلم های گروه «هنر و تجربه» در هفدهمین جشن خانه سینما چگونه خواهد بود، توضیح داد: گروه سینمایی «هنر و تجربه» با آداب و ضوابط خاصی راه اندازی شد که بخشی از سینمای ایران را که به عنوان سینمای خاص نام می بردند، پوشش دهد. در آیین نامه جشن خانه سینما آمده است که هر فیلمی که در طول یک سال اکران شده باشند می توانند در جشن خانه سینما داوری شوند، البته در این آیین نامه نوع اکران در گروه سینمایی «هنر و تجربه» نیامده بود. به همین دلیل اعضای شورای سیاست گذاری جشن خانه سینما در کنار دوستان این گروه سینمایی جلساتی را برگزار کرده اند تا به دنبال راه حل مناسبی در زمینه بحث داوری فیلم های «هنر و تجربه» پیدا کنیم.
مازیار میری در این زمینه بیان کرد: از بین ۱۶ فیلمی که تا امروز در گروه سینمایی «هنر و تجربه» اکران شده است، فیلم هایی چون «ماهی و گربه»، «پرویز»، «انارهای نارس»، «دختر، مادر، دختر»، «روز مبادا» و «مردی که اسب شد» فیلم هایی هستند که پروانه نمایش عمومی داشته و در جشن خانه سینما داوری می شوند، تنها ۹ فیلم پروانه نمایش عمومی ندارند که امیدوارم بتوانیم در این زمینه به توافق هایی دست پیدا کنیم.
دبیر اجرایی هفدهمین جشن خانه سینما با اشاره به هزینه برگزاری این جشن توضیح داد: طی دوره های گذشته گروه برگزاری جشن خانه سینما هیچ گاه دستمزدی دریافت نکرده و این فعالیت ها را از جمله فعالیت های صنفی خود می داند. هزینه برگزاری جشن خانه سینما در سال گذشته ۴۱۰ میلیون تومان شد که این هزینه طی ۴ ماه برای ۵۰۰ نفر هزینه شده است که بی شک این مبلغ هزینه زیادی برای ۴ ماه به شمار نمی رود، در این میان باید بگویم این هزینه تنها یک سی ام جشن های رایج در کشور هم نمی شود.
همایون اسعدیان در پاسخ به این پرسش که آیا خانه سینما در زمینه دیده شدن فیلم های ممیزی دار در جشن خانه سینما برنامه ای دارد یا خیر، توضیح داد: ما سعی کرده ایم در این زمینه نگاه گسترده تری داشته باشیم حتی در بخش مستند و فیلم کوتاه نیز نگاه بازی در زمینه داوری فیلم ها داشته باشند.
مازیار میری در پاسخ به این سوال که آیا فیلم «خانه پدری» کیانوش عیاری در این دوره از جشن خانه سینما داوری می شود یا خیر، بیان کرد: این مساله باید از سوی هیات داوران بررسی شود چرا که این فیلم سینمایی سال گذشته در جشن خانه سینما حضور داشته و روز آخر از داوری کنار کشیده است. مانند فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» به کارگردانی رضا درمیشیان که سال گذشته شرایط برای نمایش فیلم در یک سانس برای هیات داوران فراهم شد اما در نهایت کارگردان از نمایش فیلم خود انصراف داد.
اسعدیان با اشاره به جذب اسپانسر بیان کرد: هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است اما سعی می کنیم هزینه کمتری از ۴۰۰ میلیون تومان برای جشن داشته باشیم.
میری در پاسخ به این پرسش که سال گذشته قرار بود هزینه صرفه جویی شده از این جشن به صندوق بیمه بیکاری واریز شود، آیا این اتفاق رخ داده است یا خیر، توضیح داد: فکر می کنم بهترین اتفاقی که سال گذشته رخ داد ایجاد باب گفتگو میان اهالی سینما و مدیران سینمایی برای ایجاد صندوق بیمه بیکاری بود. در جشن شانزدهم اسپانسر چندانی نگرفتیم و از قبل هم اعلام کرده بودیم که هزینه کمی را برای برگزاری جشن در نظر می گیریم.
اسعدیان با اشاره به برگزاری بزرگداشت ها در جشن خانه سینما گفت: امسال در جشن کانون کارگردانان می خواستیم از یکی از بزرگواران این عرصه تقدیر کنیم که او گفت گویا این بزرگداشت ها رابطه مستقیمی با عزرائیل دارد و من نمی خواهم برای من بزرگداشت بگیرید، ما هم قبول کردیم، اما امسال در مراسم برگزاری بزرگداشت های خانه سینما از ۴ نفر تجلیل می کنیم.
درباره نویسنده
نوشتن دیدگاه
شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .