دعوت برادوی از گروه تئاتر معلولان ایرانی/ مسئولان بی‌مهری می‌کنند

دعوت برادوی از گروه تئاتر معلولان ایرانی/ مسئولان بی‌مهری می‌کنند

گروهی از معلولان تئاتری چند سالی است که توجه فستیوال‌های بین‌المللی را به خود جلب کرده‌ و حتی برای هنرنمایی بر صحنه تئاتر برادوی آمریکا دعوت شده‌اند اما از سوی مدیران هنری کشور حمایت نمی‌شوند.

حسین رحیمی سرپرست گروهی متشکل از معلولان هنرمند و علاقه‌مند به بازیگری تئاتر که طی سال‌های اخیر آثاری از نمایشنامه نویسان مطرح تئاتر جهان نظیر اوژن یونسکو و ساموئل بکت را بر صحنه تئاتر اجرا کرده‌اند، درباره فعالیت این گروه از هنرمندان تئاتر به خبرنگار گفت: حدود ۱۴ سال است که با این بچه‌های معلول کار می‌کنیم و در فستیوال‌های مختلف خارجی و همچنین در برخی از سالن‌های شهر تهران به اجرای تئاتر پرداخته‌ایم. در پاییز سال ۹۳ نمایش «صندلی‌ها» اثر اوژن یونسکو را در فستیوال تئاتر بلاروس به صحنه بردیم و علیرغم اینکه این فستیوال برای معلولان تئاتری نبود اما از ما دعوت شد تا نمایش خود را در این رویداد بین‌المللی اجرا کنیم.

وی افزود: در فستیوال تئاتر بلاروس بازیگر زن نمایش «صندلی‌ها» که معلولیت ذهنی دارد، توانست جایزه برگزیده بازیگری زن را از آن خود کند.

این هنرمند و کارگردان که سال‌ها با معلولان علاقه‌مند به تئاتر همکاری می‌کند، یادآور شد: ما برای حضور در فستیوال‌های تئاتر لیورپول کانادا و لهستان نیز دعوت شدیم اما به دلیل نبود حمایت از سوی مدیران و مسئولان فرهنگی، هنری و تئاتری نتوانستیم در این فستیوال‌ها شرکت کنیم.

سرپرست و کارگردان گروه نمایشی «پاپیون» همچنین با اشاره به دعوت از این گروه برای حضور در فستیوال‌های تئاتر در اتریش و روسیه، از دعوت کمپانی «میندتون» در تئاتر برادوی طی ۲ سال پیاپی از گروه معلولان بازیگر تئاتر ایران خبر داد و اظهار کرد: طی سال‌های ۹۲ و ۹۳ دبیر این کمپانی از گروه ما دعوت کرد تا در سالن تئاتر کمپانی در برادوی نیویورک یکی از آثار خود را در قالب سه اجرا روی صحنه ببریم. همچنین از من خواسته شده بود تا در کنار این سه اجرا، کارگاه آموزشی «شیوه هدایت بازیگرانی که استدلال ندارند» را برای هنرمندان کمپانی در تئاتر برادوی، برگزار کنم.

وی با بیان اینکه به دلیل حمایت نکردن مدیران و مسئولان فرهنگی و هنری از گروه معلولان تئاتری سفر به تئاتر برادوی میسر نشد، درباره مراجعه خود به مدیران هنری و تئاتر برای جلب حمایت آن‌ها جهت اعزام این گروه به آمریکاو سایر فستیوال‌های بین‌المللی تئاتر، توضیح داد: زمانی که آقای علی اکبر طرخان مدیر امور بین‌الملل اداره‌کل هنرهای نمایشی بود، برای جذب حمایت جهت سفر به آمریکا به دفتر امور بین‌الملل مراجعه کردم و آقای طرخان گفت به دلیل نداشتن رابطه به آمریکا، از ما حمایتی نخواهد شد. به سازمان بهزیستی نیز مراجعه کردم اما پاسخ سازمان هم این بود که چون یک بار برای سفر به فستیوال تئاتر بلاروس از گروه ما حمایت شده، دیگر از این گروه حمایت نمی‌شود.

این هنرمند عرصه تئاتر متذکر شد: سازمان بهزیستی به مبلغ ۲۰ میلیون تومان برای سفر ۱۱ هنرمند گروه به فستیوال تئاتر بلاروس، از ما حمایت کرد که ما برای این سفر به صورت شخصی نیز روی این مبلغ گذاشتیم و هزینه کردیم.

رحیمی با اشاره به نامه‌نگاری به مراکز مختلف فرهنگی و هنری و حتی نهاد ریاست جمهوری برای جذب حمایت از گروه معلولان هنرمند تئاتری، تصریح کرد: ما برای اجرای نمایش «صندلی‌ها» به مدت ۱۸ ماه، روزی ۹ ساعت تمرین کردیم. با این همه تلاش گروه و دیده شدن در عرصه‌های بین‌المللی، چهار بار به مسئول دفتر آقای مرادخانی مراجعه کردم تا معاون هنری را ببینم ولی هر بار مسئول دفتر آقای مرادخانی گفت که با ما تماس گرفته می‌شود، اما خبری نشد. برای گرفتن نوبت اجرا به تماشاخانه ایرانشهر و تئاتر شهر هم مراجعه کردیم ولی به دلیل اینکه بازیگر شناخته شده نداشتیم و بازیگران گروه معلولان سندروم دان، نقص عضو، معلول ذهنی و ناشنوا هستند، از در اختیار گذاشتن سالنی برای اجرای نمایش‌های گروه، خودداری کردند. این در حالی است که این معلولان هنرمند آثار مطرح ادبیات نمایشی جهان را تمرین و اجرا می‌کنند.

وی با گلایه از مدیران و مسئولان فرهنگی و هنری به دلیل بی‌توجهی به معلولان هنرمند تئاتری که با تلاش و هنرنمایی خود توانسته‌اند توجه فستیوال‌های بین‌المللی و معتبر تئاتر را به خود جلب کنند، یادآور شد: یکی از بازیگران جوان گروه که دارای نقص عضو است و دست ندارد، هر روز برای حضور در تمرینات از کهریزک تا محل تمرین در تهران را با شرایطی سخت طی می‌کند. ما به مدیران و مسئولان مربوطه مراجعه کردیم تا سرویسی را در اختیار این هنرمند جوان قرار دهند تا رفت و آمدش به محل تمرین گروه راحت‌تر شود اما هیچ حمایتی از این جوان نشد. اعضای گروه بدون کمترین امکانات و با وجود شرایط سختی که به لحاظ فیزیکی دارند، در تمرینات حاضر می‌شوند و وقتی روی صحنه می‌روند تحسین همگان را بر می‌انگیزند.

رحیمی در بخش پایانی سخنان خود از مدیران و مسئولان فرهنگی و هنری خواستار توجه به معلولان هنرمند شد تا این گروه بتواند به فعالیت‌های خود ادامه دهد.

درباره نویسنده

7522مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین