وزیر ارتباطات خبر داد؛ ساخت ۲ ماهواره جدید ایرانی/ پرتاب ماهواره‌های بر زمین مانده

وزیر ارتباطات خبر داد؛ ساخت ۲ ماهواره جدید ایرانی/ پرتاب ماهواره‌های بر زمین مانده
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تشریح دو برنامه جدید ایران در عرصه فضا از ساخت ماهواره ملی مخابراتی تا ۳ سال آینده خبر داد و گفت: ساخت ماهواره سنجش از راه دور نیز یکی دیگر از برنامه های ما است.

محمود واعظی سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان فضایی ایران را به عنوان یکی از سازمان‌های زیرمجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تشریح کرد.

وی گفت: در ارتباط با سازمان فضایی ایران تمامی برنامه‌ها و پروژه‌هایی که از قبل تعریف شده بر اساس بودجه‌ای که به این سازمان اختصاص یافته است، دنبال میشود.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه سازمان فضایی نیازمند بودجه بالایی است، ادامه داد: تمامی برنامه‌های گذشته این سازمان را مطابق قبل و با اولویت‌بندی بودجهای پیش می‌بریم و هر کدام از این پروژه‌ها که آماده شده‌اند، عملیاتی خواهند شد؛ هیچ‌کدام از پروژه‌های فضایی متوقف نشده است.

واعظی خاطرنشان کرد: علاوه بر برنامه‌های تحقیقاتی و آزمایشی گذشته، دو برنامه جدید را در حوزه فضایی دنبال خواهیم کرد.

ساخت ماهواره ملی و سنجش از راه دور

وی ادامه داد: یکی از مهمترین این برنامه‌ها، ساخت ماهواره ملی مخابراتی است؛ در این زمینه در حال مذاکره با تعدادی از بخش‌هایی که استفاده کننده خدمات ماهواره‌ای هستند، هستیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به سازمان صدا و سیما، شرکت ارتباطات زیرساخت، صنایع انفورماتیک بانک‌ها و اپراتورهای خدمات دهنده ماهواره‌ای (SAP)اشاره کرد و افزود: حتی بخش‌هایی که در زمینه هواشناسی و محیط زیست فعالیت می‌کنند مخاطبان این ماهواره خواهند بود. در این زمینه در حال تعیین نیازهای این سازمان‌ها هستیم و قرار است این ماهواره ملی مخابراتی در مدار بالای زمین (ژئو) بنشیند.

واعظی، زمان ساخت و پرتاب این ماهواره را ۲.۵ تا ۳ سال آینده اعلام کرد و گفت: مذاکرات با شرکت‌های مختلف شروع شده است و پیش‌بینی می شود بعد از عقد قرارداد حدود ۲.۵ تا ۳ سال طول بکشد تا این ماهواره مخابراتی آماده پرتاب شود.

وی ساخت ماهواره بومی سنجش از راه دور را برنامه دیگر سازمان فضایی ایران اعلام کرد.

ماهواره های روی زمین مانده پرتاب می شوند

واعظی در پاسخ این پرسش مهر درباره برنامه وزارت ارتباطات برای پرتاب برخی از ماهواره های روی زمین مانده مانند «مصباح» نیز گفت: علاوه بر اجرای این دو برنامه مهم فضایی، انجام توافقات بین‌المللی برای ماهواره‌هایی که امکان پرتاب نداشته‌اند نیز یکی دیگر از برنامه‌های ما خواهد بود.

وزیر ارتباطات گفت: البته با توجه به اینکه در این مدت در داخل کشور برای پرتاب ماهواره‌ها امکاناتی به وجود آمده است، سیاست ما در این رابطه بر اساس سیاست‌های اقتصاد مقاومتی خواهد بود و اولویت با آنچه که در داخل کشور تولید شده، است.

واعظی گفت: از همه امکاناتی که در داخل کشور برای ساخت و پرتاب ماهواره وجود دارد استفاده می‌کنیم و در صورت نبود، وارد توافقات خارجی برای انجام این پروژه‌ها خواهیم شد.

درباره نویسنده

7522مطلب نوشته است .

نوشتن دیدگاه

شما میتوانید از تصاویر مخصوص خود در قسمت نظرات استفاده نمایید برای اینکار از وب سایت آواتارکمک بگیرید .

طراحی شده توسط هاست لاین